901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Iskrene misli ginekologa: Na pregled kosmate ali obrite?

5. 4. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
ginekolog

Ginekologom je vseeno, če ste pobrite, pomembno pa je, da ste umite! foto: Profimedia

Ste se kdaj spraševale, kako se urediti za ginekološki pregled? Kaj si pravzaprav v resnici misli ginekolog, če v ambulanto zakorakate popolnoma obrite ali pa poraščene?

Ginekološki pregled. Rutina? Za večino nemara nič posebnega, prvi obiski pa zagotovo v trebuščku povzročajo prevale in sprožajo številna vprašanja. Takšna, katerih odgovore ne najdete v knjigah. Drži, kajne?



Pa smo zbrali nekaj pogostih, morda nekoliko zabavnih vprašanj in z njimi iz oči v oči soočili enega izmed slovenskih ginekologov. Saj boste razumeli, da smo podpisali skrivni pakt o anonimnosti, kajne?

V današnji objavi bomo odstrli vprašanja na temo urejenosti intimnega predela. Kot kaže, se namreč dekletom in ženskam po glavi podijo številne misli …

Urejenost intimnega predela
Urejenost intimnega predela je seveda stvar vsake posameznice. Pa vendar lahko v nas zagrize kanček negotovosti, ko se odpravljamo na pregled. Slednje zlasti velja za dekleta, ki se z zdravniškim pregledom svojega najintimnejšega dela srečujejo prvič.

TABU vprašanja:

"Spodaj sem običajno pobrita, a se sprašujem, če je to res primerno za ginekološki pregled? Torej, da sem čisto- čisto pobrita? Je to čudno? Ali je primernejše, da pustim rasti dlačice, ki jih nato uredim na črtico primerne širine, ostalo pa lepo pobrijem?" 



"Kaj ginekologi mislite o kosmatuljah? V mislih imam naravno poraščenost tam spodaj. Vam je neprijetno, če vam pogled zastirajo vse tiste razmršene dlake?" 

"Na kratko: naj bo pacientka obrita ali poraščena? Čisto iskreno!" 

"Se spodobi najbrž, da si pred ginekološkim pregledom pobrijem noge, kajne? Je ginekologom glede tega vseeno ali opazite, če so kosmate?" 

Mnenje slovenskega ginekologa:
"Ljudje se med seboj razlikujemo. Vsak od nas ima svojo predstavo, kaj je dobro ali slabo, urejeno ali neurejeno. Prav tako se vsak od nas dobro ali slabo počuti s tako ali drugačno frizuro, obleko in podobno. Zdravniki naših pacientov nikoli ne ocenjujemo skozi oči obleke, frizure, velikosti ... Vsak pacient se sam odloči, kako se bo uredil v skladu z svojimi željami. Zato je odločitev vsake posameznice, kako si bo uredila svojo intimno 'frizuro'. Na pregled pridite take, kot ste običajno urejene. Naj bo način tak, da ne bo povzročil zdravstvene težave. Vse pogosteje se srečujemo z boleznimi razdraženega zunanjega spolovila zaradi neustrezne, mnogokrat pretirane 'nege'. Seveda je pomembna osnovna higiena- na pregled pridite umite."

prejšnji članek
Nov trend v zdravi prehrani - matcha
Zdravje
Nov trend v zdravi prehrani - matcha
naslednji članek
Kaj rojstni kamen razkriva o vaši osebnosti?
Horoskop
Kaj rojstni kamen razkriva o vaši osebnosti?