foto: Andrej Križ
Za kosilo v kozarcu lahko uporabimo na koščke narezano ali na grobo naribano surovo in kuhano zelenjavo, kuhan fižol in druge stročnice, kuhan krompir, sladki krompir ali testenine, ostanke pečenke ali kuhanega mesa, tunino ali lososa iz pločevinke, na koleščke ali kockice narezano mocarelo in druge vrste sira ali v trdo kuhano jajce. Nazadnje vse obogatimo z različnimi solatnimi prelivi in svežimi dišavnicami, kakor sta peteršilj in drobnjak, zaradi premočnega vonja pa se izognimo surovi čebuli in česnu.
Kuhana zelenjava s fižolom in tunino
Sestavine za 1 večji kozarec:
1 kuhana rdeča pesa
1/2 male pločevinke koruze
1/3 skodelice kuhanega rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
1 rezina gomoljne zelene
1 korenček
1 mala pločevinka tunine
sol in poper
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlica olivnega olja
1 žlica limoninega soka
1 žlička sesekljanega peteršilja
Priprava:
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.