Vaša babica in mama v njem shranjujeta pekače, pokrovke, morda celo valjar in drugo kramo, ki je tam našla svoj prostor pod soncem. Seveda je povsem normalno, če ste navado posvojili tudi vi. Mama bo pa menda že vedela, kako se tej stvari streže. No, toda tokrat ji lahko modro zažugate pred nosom in jo poučite, čemu so izdelovalci pečic pod prostorom za peko vgradili še poseben predal.
Potuha za zamudnike
Še slabo minuto in vaša jed bo pečena. Vzamete jo iz pečice, iz nje se prijetno kadi, zrak napolni vonj po slastnem obroku. Namrščite se, vaših jedcev namreč še ni na spregled. Zdaj je na vrsti vaš skrivnostni predal pod pečico, ki ima, ne boste verjeli, svoje lastno ime. Topli predal! Namenjen je namreč ohranjanju toplote pravkar pečenih jedi.
To seveda ne pomeni, da bo predal vašo jed dodatno grel, le poskrbel bo, da se hrana ne bo prehitro ohladila. Razen, če imate sodobno pečico z vgrajenim grelnim predalom. Slednji ima posebno funkcijo, ki ohranja stalno temperaturo okrog 70 stopinj Celzija (odvisno od modela). Na takšen način ohranijo jedi svoj prvotni okus in temperaturo, vse dokler se jih ne postreže, predal pa lahko uporabite tudi za gretje krožnikov.
Preberite si še: Koliko vas ve, zakaj ima kuhalnica luknjo?
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.