stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako pa bi vi rešili viralen račun, ki je razdvojil internet?

11. 8. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
viralna

Kaj menite, kakšen je pravilen rezultat? foto: Njena.si

To je računska operacija, ki je na internetu povzročila pravo malo vojno. Bitko za pravilen rezultat je bilo na milijone ljudi, ki so bili prepričani v svoj prav.

Ko je Presh Talwalkar na spletu objavil računsko operacijo (glejte fotografijo), se mu niti sanjalo ni, da bo sprožil tako viralen odziv. To je račun, ki je popolnoma razdvojil internet. Nekateri so prepričani, da je pravilen odgovor 1, drugi trdijo, da je pravilen rezultat 9, tretji, ki so se poglobili in korenito zapletli v računsko operacijo, pa so prepričani, da je pravilen rezultat 3. Celo števili 6 in 0 sta se znašli na seznamu odgovorov. Kakšno pa je vaše mnenje? Kako bi vi rešili račun 6 : 2 (1+2) ?

Kdo je Presh Talwalkar?

Navdušen matematik, bloger in avtor številnih knjižnih uspešnic, ki razkrivajo matematični svet strateškega razmišljanja. Na blogu in YouTube kanalu  objavlja matematične uganke in sledilce spodbuja k razgibavanju možganov. Matematika je njegova velika strast, da zna s slednjo razburkati tudi zaspano publiko na spletnih omrežjih, pa dokazujejo računske operacije, za katere se je izkazalo, da še zdaleč niso dolgočasne.

Razkritje pravilnega rezultata

''Ta računska operacija je postala viralna. Prejela je na milijone komentarjev na facebooku, Twitterju, YouTubu in drugih družbenih omrežjih.  V naslednjem videu vam bom predstavil pravi rezultat,'' je javnosti sporočil Presh po izjemnem odzivu in razkril dve možnosti izračuna. Presh pojasni, da je pravi rezultat 9, po matematičnih pravilih, ki segajo v leto 1917, pa lahko prejmete tudi rezultat 1.

Preberite si še: Kaj o vas povedo vaše roke?

prejšnji članek
Ta priljubljena voditeljica se vrača na televizijo
Svet slavnih
Ta priljubljena voditeljica se vrača na televizijo
naslednji članek
Kruta lekcija: 'Prosim, nikoli ne dajte nog na armaturno ploščo!'
Zdravje
Kruta lekcija: 'Prosim, nikoli ne dajte nog na armaturno ploščo!'