profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naravne maske za obraz in telo

29. 9. 2017; 03.00
Avtor: MB/Zvezde
Glina, čarobno zdravilo
Domače maske so odličen način, da se pocrkljate in negujete svojo kožo, ne da bi vam bilo treba plačati obisk v lepotnem salonu. Maske koži zagotovijo številne koristi, odvisno od sestavin, ki jih vanje vmešate. Pomagajo denimo pri obnavljanju kože, povečajo njeno prekrvitev, varujejo pred nastankom gub, preprečujejo vnetja in mozolje, tonirajo kožo in jo navlažijo. S sestavinami, kot so eterična olja, vulkanska glina, kolagen, kozje mleko in vrtnice v prahu, boste zadeli žebljico na glavico!

Z vulkansko glino

Glinena maska je namenjena čiščenju kože, ima razstrupljevalni učinek in izboljša povrhnjico. Obenem pa učinkuje tudi kot nežno luščilno sredstvo, saj odstranjuje mrtve celice s površinske plasti kože in spodbuja cirkulacijo.

Recept: V keramično ali stekleno posodo vsujte malo vulkanske gline, počasi dolivajte destilirano vodo ali hidrolat, premešajte z leseno žlico in pustite pet minut, da glina nabrekne oziroma da dobite gladko, mazljivo pasto. Tanko plast gline enakomerno porazdelite na svežo umito kožo in se izogibajte občutljivemu predelu okoli oči. Po 10–15 minutah izperite z mlačno vodo. Glineno masko je priporočljivo uporabljati enkrat do dvakrat tedensko.

S kozjim mlekom v prahu

Kozje mleko v prahu je odlično za nego kože in ga lahko dodajamo različnim maskam. Recept je zelo preprost, potrebujete le pol skodelice kozjega mleka v prahu in toliko pinjenca, da dobite mazljivo pasto. Nanesete na kožo in pustite delovati petnajst minut. Nato izperete s toplo vodo in kožo negujete še z vlažilno kremo. Vaša koža bo na pogled bolj zdrava in sijoča.

S kolagenom

Ali ste vedeli, da kolagen v prahu ni primeren samo za uživanje, uporabite ga lahko tudi za pripravo kožne obloge? Če ga hkrati zaužijete in nanesete na kožo, pa seveda njegov učinek še povečate.

Takole si naredite najboljšo kolagensko masko: V električnem mešalniku zmešajte polovico zrele banane, žlico navadnega jogurta, 510 gramov stoodstotno čistega kolagena v prahu in po potrebi malce svežega mleka. Masko nanesite na očiščeno kožo in jo po petnajstih minutah izperite z mlačno vodo. Rezultat bo navlažena, gladka in bolj čvrsta koža, manj vidne gubice, pore bodo zožene, polt pa sveža in žareča.

Z vrtnicami v prahu

V prah zmleti cvetovi vrtnic opojno dišijo in imajo številne lepotne koristi, vključno z aromaterapijo. Tak prah so uporabljali že v antičnih časih v Indiji, Rimu in Egiptu, na primer v kopelih in drugih lepotnih ritualih. Vrtnice v prahu so bogate z antioksidanti in vitaminom C, ki varuje pred prostimi radikali in ohranja kožo mladostno.

Pomlajevalna maska: Žlico vrtnic v prahu zmešajte z žlico soka aloe vere, beljakom, žlico zelenega čaja in polovico žlice medu. Mešanico nanesite na obraz in pustite učinkovati nekaj minut. Izperite z mlačno vodo.

Z eteričnimi olji

Eterična olja uspešno rešujejo različne kožne težave na naraven način. Eterično olje sivke pomaga ublažiti videz starostnih peg in brazgotin, olje čajevca je med najbolj znanimi olji za nego težavne aknaste kože, medtem ko eterično olje kadilne bosvelije deluje na kožo protibakterijsko in protivnetno. Limonino eterično olje pa zmanjša videz por in uravna polt.

Masko za suho kožo si pripravite takole: Zmešate belo glino, hidrolat vrtnice in žlico olja mareličnih koščic. Dodate kapljico eteričnega olja pelargonije in kapljico ilang ilanga ter vse skupaj dobro premešate. Nanesete na kožo, izpustite pa predel okoli oči in ust. Po nekaj minutah izperete s toplo vodo.

prejšnji članek
Opa, Britney Spears spet vroča kot nekoč!
Svet slavnih
Opa, Britney Spears spet vroča kot nekoč!
naslednji članek
Pomerite se v poučni spletni igri!
Moda&Lepota
Pomerite se v poučni spletni igri!