Sladico lahko okrasite s strašnimi motivi ... foto: Shutterstock
Za pripravo te sila zabavne sladice ne potrebujete veliko sestavin. Klasičen recept zajema zgolj ščepec soli in naslednje količine sladkorja in jajčnih beljakov:
• 5 beljakov
• 115 g kristalnega sladkorja
• 115 g sladkorja v prahu
Postopek priprave in peke
Pripravite si večjo skledo, vanjo dajte jajčne beljake in ščepec soli. Pričnite s stepanjem, pri čemer postopoma, žico za žlico, dodajajte kristalni sladkor. Stepajte počasi, ko boste dodali zadnjo žlico, bi že moral nastati ravno prav stepen sneg. Pazite, da ne bo preveč čvrst – slednje preverite tako, da s prsi oblikujete 'kapico', če se slednja malce povesi, je tekstura ravno pravšnja.
Sedaj je na vrsti sladkor v prahu. Tudi tega postopoma dodajte snegu - fino je, da ga pred tem nežno presejete. Sladkor v prahu rahlo vmešavajte z metlico.
Pečico segrejte na 110 stopinj Celzija.
1. Sneg napolnite v brizgalko, na pekač pogrnite papir za peko, nato pa se lotile kreativnega dela priprave sladice. Sneg nabrizgajte na podlago v obliki kosti. Najprej se lotile osrednjega dela, nato pa krajcev, kjer na vsako stran oblikujte dve bunkici.
2. Pekač sedaj potisnite v pečico, kjer naj se kosti pečejo dobro uro. Ko bo peka končana, priprite pečico in pustite, da se kosti počasi ohladijo.
3. Sladica se postreže hladna, servirate jo lahko denimo na pladnju, katerega ste poprej potresli s kakavom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.