Slastni mafini s koščki čokolade foto: Njena.si
Sicer pa, zakaj bi se zadrževali, nenazadnje so najboljši še sveži in topli. Zavihajte rokave, specite to slastno pecivo in preprosto uživajte - tako kot smo to naredili mi.
Kaj potrebujemo?
• 100 g jedilne čokolade
• eno jajce
• 100 g sladkorja
• vrečka vanilijevega sladkorja
• 70 ml olja
• 180 ml mleka
• vrečka pecilnega praška
• 225 g moke
• 30 g kakava v prahu
Postopek priprave
1. Jedilno čokolado najprej narežemo na drobne koščke.
2. Sedaj ločimo rumenjak od beljaka in iz slednjega stepemo sneg.
3. V drugi posodi stepemo rumenjak, ki mu dodamo sladkor, vanilijev sladkor.
4. Počasi dodamo še olje in mleko ter ponovno stepamo.
5. V naslednjem koraku jajčni mešanici dodamo še kakav, pecilni prašek in presejano moko. Stepamo počasi, ob nizki hitrosti.
6. Z ročno metlico zmesi dodamo sneg, na koncu pa še koščke čokolade. Nekaj jih shranite za posip, denimo 3 jedilne žlice.
7. V pekač za mafine vstavimo papirnate posodice za mafine in jih skoraj do roba napolnimo z maso.
8. Koščke čokolade, ki ste jih dali na stran, sedaj posujte po površini mase. Tu in tam jih pogumno potopite, tako da vas bo kasneje razveselila tekoča sredica.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo od 20 do 30 minut, odvisno od modela pečice. Po peki počakajte, da se nekoliko ohladijo, potem pa si jih le privoščite. Kot smo dejali, najboljši so še topli …
Naj vam teknejo!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.