nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj bi v resnici morali pojesti eno jabolko na dan?

2. 8. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
jabolko

foto: Profimedia

Čeprav so vam celo odraščanje polagali na srce, da na dan pojejte vsaj eno jabolko, je večina na to pozabila. Zakaj pa bi ga v resnici morali pojesti?

Kljub temu, da eno jabolko vsebuje okoli 120 kalorij in kar visoko količino fruktoze, je vseeno priporočljivo, da pojeste vsaj enega na dan. Pojejte ga kar celega, brez da ga razrežete na krhlje, saj ima tako še bolj pozitiven vpliv na vas. Ne verjamete? Preverite. 

Izboljša nasmeh: Če jeste celo jabolko, kar pomeni, da v sadeč ugriznete, to izboljšuje zdravje vaših dlesni in preprečuje nastanek kariesa. Seveda to ne pomeni, da je jabolko nadomestek za umivanje zob. Ta postopek mora biti še vedno redno na sporedu. V vmesnem času, ko pri sebi nimate zobne ščetke, pa kar poprimite za jabolkom. 

Pomaga pri hujšanju: Če ste na dieti, je jabolko odlična sadna izbira. Kljub visoki količini zdravih kalorij, vsebuje tudi kar 5,5 gramov vlaknin in protopektin, v katerem se zelo dobro topijo maščobe.

Preprost in zdrav prigrizek: Je še kaj lažjega za zaužitje, kot je jabolko? Če vam pade energija in začutite potrebo po hrani, pojejte jabolko. Je zdrava in hranljiva možnost, s katero v telo ne boste vnašali umetnih sladil, maščobe, konzervansov ... Po jabolku boste tako še dolgo ostali siti, v telo pa boste vnesli tisto, kar najbolj potrebujete. 

prejšnji članek
Katero znano Slovenko bi z veseljem spoznala radijska voditeljica
Svet slavnih
Katero znano Slovenko bi z veseljem spoznala radijska voditeljica
naslednji članek
Kdo potrebuje drage izdelke, če imate doma sodo bikarbono!
Zdravje
Kdo potrebuje drage izdelke, če imate doma sodo bikarbono!