Rumene lise nastanejo na mestih, kjer se je lubenica dotikala zemlje. foto: Pexels
Najbolj okusne so tiste lubenice, ki imajo na površini rumeno rjave lise. Zakaj pa ima lubenica omenjene lise? Povsem preprosto, slednje nastanejo na mestih, kjer se je sadež dotikal zemlje. Zapomnite si, da imajo zrele lubenice vedno rumene ali celo rumeno oranžne lise, nikakor ne bele. Intenzivnejša kot je barva, dlje časa je lubenica počivala na soncu in razvijala svoj sladek okus. Če lis nima, je bila vzgojena zelo hitro, zaradi česar vas najbrž ne bo razveselila s sladko, rdeče obarvano sredico.
Naj vam zaupamo še en namig, ki vam bo prišel prav pri lovu na sladek sadež. Če iz lubenice štrli posušeno steblo, je to dober znak. Sveže, čvrsto in zeleno steblo namreč pomeni, da je bila lubenica pobrana prehitro. Če je steblo suho, pa je lubenica na soncu ležala dovolj časa, da vas bo lahko razveselila s sočno, živo rdeče obarvano sredico.
Sveže, čvrsto in zeleno steblo pomeni, da je bila lubenica pobrana prehitro. foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.