stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zvezdnice prisegajo na ta napitek za lepšo kožo

16. 1. 2019; 03.00
Avtor: B.P.
profimedia-0396451366

Gwyneth Paltrow za lepo kožo prisega na napitek iz zelene foto: PROFIMEDIA

Iz zelenjavne juhe v napitek

Zelena je zelenjava, ki nam prikliče spomine na mladost. Ponavadi so jo mame narezale v zelenjavno juho ali jo dodale francoski solati. V filmih smo jo videli v kozarcih s koktajlom bloody mary. Dandanes pa zvezdnice in navadni smrtniki prisegajo na napitek iz zelene. Instagram je dobesedno preplavljen s fotografijami tega napitka, navodili za pripravo in pričevanji o pozitivnih učinkih le-tega na naše telo. Vsakodnevno uživanje napitka iz zelene naj bi pomagalo pri nespečnosti, pomirjalo živce in blažilo težave z glavoboli. Poleg tega naj bi redno uživanje preprečevalo raka, znižalo holesterol, pomagalo pri zaprtosti in težavah  s kožo (aknami) ter pri izgubi odvečne teže, saj deluje kot naravni diuretik. To je le nekaj pozitivnih učinkov o katerih v več kot 63.000 objavah na Instagramu poročajo uporabniki.

Zelena vsebuje 60 odstotkov vode in veliko vitamina K foto: PROFIMEDIA

Gibanje z zeleno je začel Anthony William, imenovan tudi ‘medicinski medij’, ki piše knjige o tem, kako lahko ozdravimo s pravilno prehrano in je izredno priljubljen tudi med zvezdnicami kot sta Naomi Campbell in Jenna Dewan, kljub temu, da nima nobenega medicinskega znanja ali licence za nutricionista. Napitek iz zelene se kot ‘čudežno zdravilo’ pojavlja v vseh njegovih knjigah. William svetuje, da pol litra napitka popijemo zjutraj na prazen želodec, pol ure pred zajtrkom. Zdravniki pa trdijo, da bi popolnoma enak učinek dosegli, če zjutraj popijemo pol litra vode, saj je zelena večinoma sestavljena prav iz H20. Vsebuje tudi veliko vitamina K, ki pa ima boljši učinek, če ga uživamo z maščobami. Kar pomeni, da zaužit na prazen želodec nima nobenih koristi.

Napitek iz zelene ima več pozitivnih učinkov foto: PROFIMEDIA

Kljub temu na napitek iz zelene prisegajo tudi zvezdnice in zvezdniki, poleg Naomi Campbell in Jenne Dewan tudi Gwyneth Paltrow, Pharrell in Debra Messing, ki ga je uvrstila med svoje novoletne zaobljube. Na svojem Instagram profilu je namreč zapisala, da ga bo v novem letu popila enkrat več, ker se, odkar ga pije, počuti veliko bolje

Iz narezane zelene zmešamo napitek, ki ga pijemo vsako jutro foto: PROFIMEDIA

Glede na to, da ne škodi oziroma celo blagodejno vpliva predvsem na kožo, bi ga vsekakor veljalo poskusiti. Recept je preprost: eno veliko zeleno narežete na koščke in zmiksate. Dodate lahko nekaj vode in čisto nič drugega. Pijete vsako jutro 15 do 30 minut pred zajtrkom. Naj pa opozorimo, da okus ni preveč prijeten. Pa na zdravje!

prejšnji članek
Znano je, kdaj bomo dobili naslednika Lee Sirk
Svet slavnih
Znano je, kdaj bomo dobili naslednika Lee Sirk
naslednji članek
Bolezen, ki prizadane vsako deseto žensko
Zdravje
Bolezen, ki prizadane vsako deseto žensko