Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako pripraviti lahko poletno kosilo tudi na poti?

7. 8. 2020; 11.43
Avtor: Delamaris
družina, poletje
Saj veste, kako gre. Naporen dan, bitka s časom, lovljenje minut in neprestana naglica. Pa vendar – naj to ne bo izgovor, da ni časa za okusen in zdrav obrok. Tole je nasvet za kosilo, ki bo zadišalo po morju.

Kaj morate imeti vedno pri roki? Odlično ribo! 

Za zdravje na krožniku je potrebno izbrati resnično dobre in okusne sestavine. In kako pripraviti lahko poletno kosilo? Nič lažjega! Če imate pri sebi ves čas na zalogi odlične Delamarisove fileje skuše z zelenjavo, bo vaše kosilo z malce eksperimentiranja naravnost odlično!

Seveda so skuše dobra izbira tudi kot samostojna jed s kruhom ali pa umešane s polento, s testeninami ter drugimi prilogami.

Novi okusi skuše z zelenjavo navdušujejo aktivne gurmane
Skuše z zelenjavo so brez konzervansov in drugih aditivov. Poleg izdelkov Weekend, Picnic, Pikant in Izola Brand, ki so pripravljeni izključno iz zelenjave, koščkov najboljše skuše ter sočne paradižnikove omake, lahko izbiramo odslej tudi skuše z zelenjavo brez paradižnikove omake. Najdemo jih na policah že pripravljenih ribjih jedi. Delamarisove skuše Garden, Mediterana in Orient prinašajo nove priložnosti, svežino in odličen okus. Osvežijo nas na potovanju, na plaži in v planinah. Pripravljene so kot samostojna jed, okusne pa so tudi kot dodatek sendviču, v solati z domačega vrta, na pizzi.

Svojo najljubšo skušo Delamaris si naročite kar na spletu. foto: Delamaris

Mediterana pričara vonj morja
Prijetna utrujenost, kozarec osvežilne pijače in trenutek oddiha je tisto, kar potrebujete po napornem dnevu. Zato je prava za takšno priložnost skuša Mediterana, ki pričara okuse poletja z dodatkom zelenih oliv, vsebuje pa tudi stročji fižol in kapre. Je brez paradižnikove omake. Omako sestavlja sončnično olje, začimbe, voda in sol. Enostavno, dovolj.

Skuša Mediterana bo navdušila! foto: Delamaris

Naj zadiši po daljnem vzhodu
Orient skuša nas popelje v popotovanje bogatih okusov s čičeriko, korenjem, rdečo papriko, stročjim fižolom in ostalo zelenjavo. Omako sestavlja sončnično olje, začimbe, voda in sol. Odlična je, ko jo postrežemo na poti, v naravi ali v pisarni. Imamo jo lahko vedno pri roki.

Skuša Orient navdušuje s čičeriko foto: Delamaris

Kosilo kot doma
Gotovo poznate tisti občutek, ko zakruli v želodcu, a kosilo še vedno ni pripravljeno. Skuša z zelenjavo je odlična predjed. Pred kosilom ali večerjo priporočamo grižljaj parmezana ter Delamarisovo Skušo Garden, ki jo prepoznamo po belem in rdečem fižolu. Vsebuje tudi koruzo in grah. Je brez paradižnikove omake. Sestavine nežno povezujejo predvsem kanček sončničnega olja, začimbe, voda in sol. Odlično! 

Skuša Garden s fižolom in koruzo foto: Delamaris

Delamaris je slovenska svetovno priznana blagovna znamka. Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1879 in je zaradi visokih standardov naši deželi v ponos, je plod znanja in sodobne tehnologije. Že pripravljene dobrote Delamaris uspešno konkurirajo v bazenu že pripravljenih zdravih izdelkov v kar 23-ih državah sveta.

SKUŠA GARDEN Z RIŽEM, RIKOTO IN BAZILIKO

SESTAVINE

  • 250 g skuše (2 konzervi) Delamaris Garden
  • 700 ml jušne osnove
  • 300 g riža
  • 2 žlici rikote
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice naribanega sira
  • 3 žlice nasekljane čebule
  • 2 žlici nasekljanih sušenih paradižnikov
  • 1 skodelica narezanih gobic
  • 2 žlički nasekljanega česna
  • 2 na drobno narezani papriki
  • Parmezan ali pizza sir

Dobrote s skušo foto: Delamaris

POSTOPEK
Ponev pristavimo na srednji ogenj. Na segretem olju popražimo čebulo, da pozlati. Dodamo nasekljane sušene paradižnike in česen ter pomešamo. Ko česen zadiši, dodamo narezano papriko ter pražimo 1 minuto. Zdaj v ponev skoči še odlična skuša z zelenjavo Delamaris Garden Popražimo še 2 žlici rikote, nato zalijemo z jušno osnovo. Počakamo, da osnova zavre, nato vanjo stresemo riž. Kuhamo pokrito še 7 – 10 minut oz toliko časa dokler se riž ne omehča in skuha. Ogenj zmanjšamo in v riž vmešamo rikoto in gobice. Vse skupaj premešamo in pretresemo v glineno posodo. Po vrhu naribamo sir ter postavimo v pečico toliko časa, da se sir stopi.
Gratiniran riž s skuto prestavimo v termo posodo s pokrovom ter si postrežemo na vlaku, v službi ali na plaži.

prejšnji članek
Borut Pahor: 'Danes je dan za hvalisanje'
Svet slavnih
Borut Pahor: 'Danes je dan za hvalisanje'
naslednji članek
Najini mostovi: Bi igralcu pripisali takšno dopustovanje?
Svet slavnih
Najini mostovi: Bi igralcu pripisali takšno dopustovanje?
#nasazenazenska
nasazenazenska