franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Težave zaradi premalo vitamina D? Rešitev je elegantna!

16. 12. 2020; 03.45
Avtor: Promocijsko sporočilo
vitamin2

Utrujenost foto: Profimedia

Vitamin D je izredno pomemben vitamin, ki ima močne pozitivne učinke na celotno telo. In kadar nam vitamina D primanjkuje, gre obratno za močne negativne učinke na celotno telo.

Ko je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, vitamin D telo tvori iz holesterola. Prav tako ga najdemo v nekaterih živilih, kot so mastne ribe in obogateni mlečni izdelki, vendar vedeti moramo, da ga samo s prehrano in sončno svetlobo dobimo premalo.

Poleg tega, da ga s hrano ne moremo vnesti dovolj, pa obstajajo še mnogi dejavniki tveganja za pomanjkanje vitamina D.

Najpogostejši med njimi so: stres, nezdrava prehrana, prekomerna teža, bivanje in zadrževanje v zaprtih prostorih, uporaba sončnih krem in očal ter pokrival na soncu, življenje stran od Ekvatorja, kjer je sonca malo, bolezni in jemanje zdravil …

Večina ljudi se pomanjkanja vitamina D ne zaveda, saj so simptomi lahko dolgo časa skriti in jih s pomanjkanjem D vitamina ne povezujemo, čeprav vplivajo na kakovost življenja – če omenimo samo pogoste okužbe, težave z zobmi, utrujenost, boleče kosti, počasno celjenje ran, izpadanje las in še bi lahko naštevali.

Pri reševanju težav zaradi pomanjkanja vitamina D pa ni potreben nikakršen poseben spopad, rešitev je dokaj elegantna, zagovarjajo in priporočajo pa jo tudi domači in svetovni strokovnjaki s področja prehrane, medicine in dietetike: gre namreč za uživanje vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil v tekočih prehranskih dopolnilih.

Pri holistic.si so šli še dlje od najbolj poznanega in klasičnega prehranskega dopolnila za dviganje ravni vitamina D v telesu - D3. Svojo ponudbo prehranskih dopolnil so obogatili izjemno kombinacijo vitaminov D in K in ju združili v Vitamin D3 in K2. Oba skupaj in vsak zase vitamina pripomoreta k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti, srca in ožilja pa tudi imunskega sistema, kar je v obdobju prehladov in grip še posebej dobrodošlo.

prejšnji članek
Rdeča pesa pomembna za vaše zdravje
Zdravje
Rdeča pesa pomembna za vaše zdravje
naslednji članek
11 simptomov, ki so alarm za vaše zdravje
Zdravje
11 simptomov, ki so alarm za vaše zdravje