Zakaj si ne bi privoščili lahke jabolčne in bananine torte, ki jo lahko pripravimo skoraj brez peke? Sočna sadna torta bo poskrbela za prijetno osvežitev, saj je ravno prav sladka in ravno prav lahka. Izpod veščih rok @barbarellagchef vam predstavljamo hiter in okusen recept za sočno tortico iz jabolk, banan in ovsenih piškotov.
Skrivnost kuharskih mojstrov pa ni le v dobrem receptu, temveč tudi v odličnih sestavinah. Bolj sveže in kakovostne - bolj slasten rezultat. BIO kvaliteta se nedvomno pozna na okusu. Zato so v spodnji recept vključeni BIO izdelki linije NATUR AKTIV, ki so pridelani na okolju prijazen način in sledijo strogim standardom ekološke pridelave: z uporabo izključno naravnih metod, brez pesticidov ali gensko spremenjenih organizmov. V vsakem grižljaju se tako skriva košček neokrnjene narave. Za pristen okus, ki razkriva bogastvo vitaminov in mineralov.
Izdelki ekskluzivne blagovne znamke NATUR AKTIV so na voljo v redni ponudbi vseh trgovin HOFER po HOFER CENI in so tako vedno na voljo za pripravo zdravega in hitrega obroka.
Čas priprave: 90 min | Porcije: 8 | Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine za testo:
- 150 g veganskih piškotkov
- 70 g stopljenega kokosovega masla
Sestavine za nadev z jabolki:
- 2 srednje veliki BIO jabolki NATUR AKTIV
- 2 srednje veliki BIO banani NATUR AKTIV
- sok stisnjene limone
- 50 g BIO praženih zmletih mandljev NATUR AKTIV (lahko jih prepražite v pečici)
- 100 g veganskih piškotov
Sestavine za vanilijevo kremo:
- 1 vanilijev puding
- 500 ml BIO sojinega napitka NATUR AKTIV
- 6 jušnih žlic BIO kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
Priprava testa:
Piškote zmeljemo v mešalniku in dodamo stopljeno maslo. Premešajmo, da dobimo testo, ki ga položimo v pekač za torto (premer 22 cm) in pečemo 5 minut na 200°C.
Priprava nadeva z jabolki:
Jabolka in banane naribamo ter dodamo sok limone. V sadje vmešamo mandlje in mlete veganske piškote, zmes nadevamo na testo in torto položimo v hladilnik.
Priprava vanilijeve kreme:
Vanilijev puding pripravimo po navodilih, ga vlijemo na vrh torte in torto položimo za pol ure v zamrzovalnik. Ohlajeno torto postrežemo s stepeno sojino ali kokosovo rastlinsko smetano.
Avtorica recepta: @barbarellagchef
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.