Zdravje
 

Prinesite košček narave na domačo mizo in se posladkajte

17. 2. 2021; 09.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Pomlad že počasi trka na vrata, kar je tudi primeren čas za spremembo v prehrani. Čas je, da nezdrave zimske prigrizke zamenjamo s svežimi živili in na ta način poskrbimo tudi za dovolj veliko zalogo energije. A tudi zdravo ne pomeni nič manj dobro, brez skrbi.

Zakaj si ne bi privoščili lahke jabolčne in bananine torte, ki jo lahko pripravimo skoraj brez peke? Sočna sadna torta bo poskrbela za prijetno osvežitev, saj je ravno prav sladka in ravno prav lahka. Izpod veščih rok @barbarellagchef vam predstavljamo hiter in okusen recept za sočno tortico iz jabolk, banan in ovsenih piškotov.

Skrivnost kuharskih mojstrov pa ni le v dobrem receptu, temveč tudi v odličnih sestavinah. Bolj sveže in kakovostne - bolj slasten rezultat. BIO kvaliteta se nedvomno pozna na okusu. Zato so v spodnji recept vključeni BIO izdelki linije NATUR AKTIV, ki so pridelani na okolju prijazen način in sledijo strogim standardom ekološke pridelave: z uporabo izključno naravnih metod, brez pesticidov ali gensko spremenjenih organizmov. V vsakem grižljaju se tako skriva košček neokrnjene narave. Za pristen okus, ki razkriva bogastvo vitaminov in mineralov.

Izdelki ekskluzivne blagovne znamke NATUR AKTIV so na voljo v redni ponudbi vseh trgovin HOFER po HOFER CENI in so tako vedno na voljo za pripravo zdravega in hitrega obroka.

LAHKA JABOLČNA IN BANANINA TORTA

Čas priprave: 90 min | Porcije: 8 | Stopnja zahtevnosti: preprosto

Sestavine za testo:

- 150 g veganskih piškotkov

- 70 g stopljenega kokosovega masla

Sestavine za nadev z jabolki:

- 2 srednje veliki BIO jabolki NATUR AKTIV

- 2 srednje veliki BIO banani NATUR AKTIV

- sok stisnjene limone

- 50 g BIO praženih zmletih mandljev NATUR AKTIV (lahko jih prepražite v pečici)

- 100 g veganskih piškotov

Sestavine za vanilijevo kremo:

- 1 vanilijev puding

- 500 ml BIO sojinega napitka NATUR AKTIV

- 6 jušnih žlic BIO kokosovega sladkorja NATUR AKTIV

Priprava testa:

Piškote zmeljemo v mešalniku in dodamo stopljeno maslo. Premešajmo, da dobimo testo, ki ga položimo v pekač za torto (premer 22 cm) in pečemo 5 minut na 200°C.

Priprava nadeva z jabolki:

Jabolka in banane naribamo ter dodamo sok limone. V sadje vmešamo mandlje in mlete veganske piškote, zmes nadevamo na testo in torto položimo v hladilnik.

Priprava vanilijeve kreme:

Vanilijev puding pripravimo po navodilih, ga vlijemo na vrh torte in torto položimo za pol ure v zamrzovalnik. Ohlajeno torto postrežemo s stepeno sojino ali kokosovo rastlinsko smetano.

Avtorica recepta: @barbarellagchef

prejšnji članek
Mia Skrbinac vložila uradno prijavo spolnega nadlegovanja
Svet slavnih
Mia Skrbinac vložila uradno prijavo spolnega nadlegovanja
naslednji članek
Ljubezen po domače: Za Darjo je valentinovo vsak dan
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Za Darjo je valentinovo vsak dan

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.