zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Iskreno o temah, kot je starševstvo

13. 7. 2021; 01.00
Avtor: K.M.
mama, otrok

Materinstvo foto: Pexels

Dva para, ki sta se pred kratkim razveselila naraščajev, bosta svoje izkušnje delila s širšo javnostjo. »Zelo nama je pomembno, da se o tako življenjskih temah, kot je starševstvo, govori iskreno in neizumetničeno,« sta povedala Tjaša in Jan.

Na priljubljeno spletno platformo video vsebin, M SOSESKO, sta se priselili dve družini, ki bosta preko video vlogov delili svoja doživljanja ob spoznavanju družinskega življenja z dojenčkom.

Od jutri naprej boste lahko njihove dogodivščine spremljali TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Dva para – Ajda in Marko ter Tjaša in Jan – sta pred kratkim postala starša; Ajda in Marko sta se razveselila Astrid, Tjaša in Jan pa Svita. »Čeprav se bo slišalo kot največji kliše, je ta dogodek res neopisljiv. Nobena beseda ne more ujeti esence občutka, ko prvič vidiš svojega otroka, ker enostavno ni podobno ničemer, kar sem kadarkoli izkusil,« je nekaj ur po rojstvu najmlajšega člana M SOSESKE povedal očka Jan.

Zakaj so se odločili, da prve korake starševstva delijo v oddaji Prvič mama?

»Zelo nama je pomembno, da se o tako življenjskih temah, kot je starševstvo, govori iskreno in neizumetničeno, in s tem pripomore k osvetljevanju poti vsem, ki gredo čez podobne situacije,« sta povedala Tjaša in Jan.

»Leto in pol nazaj sva doživela spontani splav, ki se je zgodil v devetem tednu nosečnosti. Ko se nama je to zgodilo, sva bila zelo potrta in žalostna. Niti pomislila nisva, da se nama lahko zgodi kaj takšnega. Ko pa sva bližnjim in znancem povedala, da sva doživela spontani splav, sva izvedela, da je tega zelo veliko in se nisva počutila sama. Vsak izmed nas je drugačen in tudi vsak otrok je zelo različen, ampak če lahko z deljenjem svoje izkušnje komu pomagava, da bo videl, da ni sam, da se sooča s podobnimi radostmi, skrbi in da so vse faze razvoja normalne, je najin namen dosežen,« pa sta zaupala Ajda in Marko.

Kaj bomo lahko videli v oddaji?

Oba para sta izredno odprta in pozitivna – to je tudi nekaj, kar želijo vsi štirje ponesti v oddajo Prvič mama: »Z javnostjo deliva vse, za kar meniva, da bi lahko pomagalo staršem – Astridin napredek, njen razvoj, izzive, s katerimi se soočamo, pa tudi utrinke iz našega vsakdanjega življenja,« sta povedala Ajda in Marko.

»Najin cilj je zgolj in samo prikazati realnost življenja v tako razburkanem obdobju. Če bo s tem padel kakšen tabu in olajšal pot kakšni drugi novopečeni družini pa bova zelo vesela,« sta poudarila Tjaša in Marko.

prejšnji članek
Slovenska Fantasy nogometna liga je nazaj!
Svet slavnih
Slovenska Fantasy nogometna liga je nazaj!
naslednji članek
Vsi so strmeli v manekenkina pljuča
Svet slavnih
Vsi so strmeli v manekenkina pljuča