dezodorant, higiena, pazduhe, potenje foto: Dreamstime
Hrana močnih vonjav zelo vpliva na vonj potu, vsaj tako trdijo. Če ste že nagnjeni k temu, da se precej potite, je prav, da se tudi zavedate svoje prehrane, ki lahko še poslabša stanje. Čebula in česen izzivata žveplasto in ostro pot. Začimbe, kot so janež, kumina, kari v prahu, kakor tudi zelje in brokoli, peljejo do neprijetnih vonjav. Prehrana, ki je bogata z rdečim mesom, mlečnimi izdelki in alkoholom, proizvaja značilni vonj potu, na katerega se ljudje s časom navadijo. Najpomembnejše je, da se izogibate rdečih pekočih paprik, ker kapsaicin, ki je v njih, stimulira živčne receptorje v ustih na enak način kot toplota in zaradi tega naše telo misli, da nam je vroče, možgani pa nam takrat pošiljajo signal, da se moramo potiti.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.