pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Spremenite življenje na boljše

17. 4. 2016; 03.30
Avtor: Helena Primic/Bodi zdrava
happy
Vse kar potrebujete, je le 7 majhnih sprememb.

Za to, da spremenite svoje življenje v boljšo različico, vam ni treba uvajati velikih življenjskih sprememb, kot na primer shujšati za dvajset kilogramov, se takoj jutri ločiti od moža, dati odpoved v službi ali se odseliti na Novo Zelandijo. Včasih so za pomembne življenjske spremembe dovolj že majhni koraki v novo smer.

NOVA OSEBA

Čeprav se sliši zelo klišejsko, imajo ostriženi lasje na simbolni ravni zelo velik pomen – pomen slovesa od neželenih in preživelih občutkov, dogodkov, ljudi in 'starega' življenja na splošno. Če torej čutite, da je prišel čas za nov korak v vašem življenju, lahko to spremembo nekoliko pospešite le z novo pričesko. Če ste zares pogumni in drzni, lahko spremenite tudi garderobo in stil oblačenja ter tako tudi na zunaj postanete 'druga, nova oseba'.

NOV ZAČETEK DNEVA

Enkrat za vselej pospravite izgovore, kako zelo težko je zjutraj vstati, in vsak dan začnite tako, da se zbrcate iz postelje in začetek dneva posvetite samo sebi – z jutranjim sprehodom v naravi. Pa četudi se boste sprehajali samo deset minut in to le po domači ulici, boste kmalu ugotovili, kako blagodejna je jutranja tišina v samoti. Veliko lažje boste vklopili 'kolo obveznosti' notranje umirjeni in zadovoljni, da ste že naredili nekaj samo zase.

NOV DOM

Zapustiti svoj dom in si poiskati nov dom ter se preseliti nikakor ni majhna sprememba, pa vendar si lahko ustvarite 'nov' dom že tako, da se lotite prenove, ki vam ne bo prinesla prav nobenih stroškov. Kdo pa pravi, da mora pohištvo vse življenje stati na istem mestu? Ste že poskusili, kako je videti spalnica, če vse pohištvo nekoliko 'premešate'? Ste preverili, ali imate posteljo obrnjeno na sever, kot priporočajo strokovnjaki za zdrav spanec? In zakaj se ne bi enkrat za vselej rešili tiste grde stare omare na hodniku in poiskali novo rešitev? In ne pozabite, k novemu domu spada tudi vselitveni žur.

NOVE POTI

Vsak dan po isti poti v službo, popoldne po isti poti v isto trgovino, s prijateljico v vedno isto kavarno … Jutri zjutraj pojdite deset minut prej v službo in namerno zavijte na drugo, morda nekoliko daljšo pot do službe. Namesto v znano zavijte raje v neznano trgovino, prijateljico pa povabite v kavarno, za katero ste slišali, da je super, vendar je še nikoli niste obiskali. Morda boste res porabili nekoliko več časa, ki je čisto zares dragocen, toda morebitne nove izkušnje in spoznanja pa še toliko bolj.

NOVI UŽITKI

Čeprav smo ljudje animale rationale, smo vendarle bitja s telesi in čuti, ki na naše počutje vplivajo veliko bolj, kot se zavedamo. Če želite spremeniti svoje življenje, lahko začnete pri vonju in okusu – privoščite si nov parfum z vonjem, ki bo oddajal energijo, ki jo želite v svojem novem življenju, v restavraciji pa si namesto jedi, za katero veste, da vam je všeč, naročite nekaj novega, neznanega. Eksperimentirajte in raziskujte ter si ne postavljajte omejitev, kot so: »To ni zame.« Bodite kot majhen otrok ali turist, ki okuša novo deželo.

NOVE STARE ŽELJE

Saj poznate tisto: »Ko bom imela dovolj časa in denarja, bom … šla na tečaj francoščine, si kupila svileno posteljnino, se naučila meditacije, končno prebrala tisto knjigo in z mamo odšla na mama–hčerka izlet.« Vsi imamo takšne sezname Nekoč, ki bi jih, če smo zares iskreni, morali preimenovati v Nikoli, saj jih večinoma nikoli ne uresničimo. Saj nekako nikoli ni ne dovolj časa ne dovolj denarja, če se pa že najde dovolj obojega, pa zmanjka energije in motivacije. Ste pripravljeni svoj seznam Nikoli spremeniti v seznam V letu 2016? Pozabite na čas, denar in energijo. Saj veste, če si nekaj zares želimo in se po to odpravimo enako odločeni, kot gremo do nabiralnika po časopis, se vedno vse nekako uredi in postavi ravno tako, kot se mora.

NOVI OBRAZI

V življenju po navadi vzdržujemo in negujemo odnose, v katerih ponavljamo svoje stare znane vzorce. Iz istega razloga nam določeni ljudje gredo na živce, saj nam s svojo energijo nekako onemogočajo, da bi delovali v svojem utečenem ritmu. Pa vendar to še ne pomeni, da so vsi ti ljudje, ki nas energijsko odbijajo, za nas tudi 'nekoristni' ali celo škodljivi. Med njimi je veliko takšnih, ki bi nam lahko odstrli marsikateri predsodek ali nas naučili veliko novega, če bi se le mi znali odpreti njihovi drugačnosti. Zato spustite v svoje življenje tudi tiste sodelavce, sosede in znance, ob katerih vam na prvem srečanju ni najbolj 'kliknilo'. Morda pa v čudni in sitni sodelavki odkrijete najboljšo prijateljico!

prejšnji članek
V prestolnici svoje kolekcije predstavilo več kot 20 oblikovalcev
Moda&Lepota
V prestolnici svoje kolekcije predstavilo več kot 20 oblikovalcev
naslednji članek
Premagajte strah pred ljubeznijo
Zdravje
Premagajte strah pred ljubeznijo