zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vaša nožnica ni tako vsemogočna

2. 5. 2016; 10.00
Avtor: T.P.
ženska v hlačkah

foto: Profimedia

Če sami ne skrbite za svoje občutljive dele, nihče drug tega ne bo storil za vas. Obstajajo nekatere zadeve, ki jih nikakor ne smete storiti svoji nožnici.

Čeprav je vagina eden najbolj vzdržljivih delov ženskega telesa, je obenem tudi zelo občutljiva in delikatna, zato morate paziti, da je ne izpostavljate zadevam, ki so zanjo boleče oziroma neprijetne. S tem namreč lahko ogrozite tako užitke v spolnosti kot svojo plodnost. Zato pazite, da vaša nožnica ne pride v stik s spodaj opisanimi zadevami.

Kolo! Lahko obožujete veter v laseh in lahko da so vam hvaležni vsi drugi deli telesa za vrtenje pedal na svežem zraku, toda vaša nožnica ne bo ravno navdušena nad tem športom. Zlasti če vozite dirkalno kolo, katerega volan je nižje od sedeža. Kolesarski sedež je namreč praviloma preozek ali pretrd, zato premočno pritiska na živce tega občutljivega področja in preprečuje normalen pretok krvi. To vodi do otrplosti, mravljinčenja in sčasoma do manjše občutljivosti, kar vam lahko uniči uživanje v seksu.

Osebna higiena je zelo pomembna. foto: Profimedia

Zelenjava! Pravilna prehrana, bogata z vitamini iz sadja in zelenjave, je ključna za zdravje celotnega organizma, vključno z vagino. A to ne pomeni, da lahko kumare in korenje uporabljate v svojih vročih seksualnih igricah. Bakterije in druge mikrobe je namreč nemogoče povsem izprati oziroma uničiti, zato lahko s takimi igricami staknete bakterijsko vaginozo, ki jo je zelo težko pozdraviti.

Umazane spodnje hlačke! Redno menjajte spodnje perilo, saj tkanina zaustavlja znoj in vse, kar je vagina odvrgla. Umazane hlačke tako postanejo pravo gojišče za bakterije in glivice. Če dalj časa ne zamenjate spodnjic, tvegate infekcijo. Prav tako je pomembno, da se po vsakem telesnem naporu oprhate in si zamenjate hlačke.

foto: Profimedia

Piercing! Poleg tega da zna biti piercing boleč, lahko uhančki v mednožju povzročijo resne zdravstvene težave. Celo najbolj nenevarni mikrobi znajo narediti pravo razdejanje, če pridejo v ranico, nastalo zaradi piercinga. Da ne govorimo o osebni higieni, ki jo je okrog piercinga težko vzdrževati, kar lahko pripelje do resnih infekcij.

Preveč mila! Ste opazili, da je vaša koža spodaj preveč razdražena? Za to je kriva pretirana uporaba mila. Če ga že morate uporabljati, strokovnjaki svetujejo izredno blaga mila, ustvarjena posebej za intimno nego, najbolje pa je, da to občutljivo področje umivate izključno s čisto vodo.

Pazljivo z nožnico. foto: Profimedia

prejšnji članek
Naredite svoj balzam za ustnice!
Moda&Lepota
Naredite svoj balzam za ustnice!
naslednji članek
Bi imele eko šampon za lase?
Zdravje
Bi imele eko šampon za lase?