nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ljubezenske fraze, ki jih morate poznati

8. 5. 2016; 10.30
Avtor: A.P.
Ženska
Kdor ne spoštuje samega sebe, ga ne bo spoštoval nihče drug.

Ta fraza naj vam bo poznana, saj vas bo zaščitila pred manipulatorji in kasnejšega vprašanja: ''Kako sem lahko končal v takem odnosu?''

To mi ne ustreza. Velikokrat slišimo, da so kompromisi pozitivni, kar drži samo če se ne gre za vaše zdravje, vaše osebne vrednosti ali tistega, ob čemur se počutite nelagodno. Poanta kompromisa ni, da zaradi njega trpite, ampak to, da nekoga s kompromisom osrečite, če vam seveda neka stvari osebnostno ne pomeni veliko. Strah, da boste zaradi nestrinjanja izgubili partnerja, govori o tem, kakšno zvezo imate in jo je konec koncev tudi boljše prekiniti. Poleg tega pa partner, ki mu veliko pomenite, ne bo zahteval od vas nekaj, kar vam ne ustreza.

Dobro je, da se takole počutim. Jokati za propadlim odnosom ali za bivšim možem, ki se je ponovno poročil, so popolnoma normalni občutki. Čustva niso stvar razuma, zato je najbolje, da jih sprejmete take kot so.


Z mano se ne boš tako pogovarjal. Govor s priokusom sovraštva, žaljenja ali posmehovanja je nekaj, kar si ne smete dopustiti. Če pride do tega, ne mislite, da bo izginilo samo od sebe. Nekaj boste morali narediti, povejte, da tega ne boste tolerirali in razmislite, če si želite takšnega odnosa.

Ni problem v meni. Če vidite, da vaše razmerje ne poteka tako, kot bi moralo, ne iščite krivdo v sebi. Nič ne morete storiti, človeka ne boste mogli spremeniti. Če pride do tega, je rešitev na vaši dlani. Premislite, ali želite od nekoga nekaj, kar vam ne more dati ali ne bi raje to poiskali nekje drugje.

Želim se pogovoriti. Imate pravico, da poveste kaj vas moti, brez da prizadeli drugo osebo, saj je to zelo pomembno za vašo nadaljno prihodnost.

prejšnji članek
Neželena zaljubljenost
Zdravje
Neželena zaljubljenost
naslednji članek
Šokantna resnica o čistoči
Življenjski slog
Šokantna resnica o čistoči