Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Za boljše razumevanje z njegovo mamo!

9. 7. 2016; 09.30
Avtor: Marijana Mandić
ženska stara mlada
Iskanje taščinih ter snahinih kvalitet, in ne napak, naj bi bila ena osnovnih nalog družine.

Iskanje taščinih ter snahinih kvalitet, in ne napak, naj bi bila ena osnovnih nalog družine, ki se je premalo zavedamo in jo običajno pometamo pod preprogo, dokler ne izbruhne požar. Dobro priložnost za zgladitev odnosov ponuja rojstvo otrok oziroma vnukov.

Vse je odvisno od vašega samospoštovanja!

V odnosu do drugih, najbolj pa do najbližjih, se zrcali vaš odnos do sebe. Zato je vaša in taščina prva »domača naloga« na poti do razumevanja priznavanje lastnih potreb in omejitev. Ste si povsem zadostni, poznate zdravo mero egocentrizma, znate najprej poskrbeti zase in ne iščete odobravanja, priznanja drugih?

Ali pa se v življenju trudite zato, da bi ugajali drugim, v tem primeru tašči? Raziskave kažejo, da ni toliko kritičen odnos, v katerem se znata tašča in snaha zaradi branjenja svojih meja pošteno spreti in nato prej ali slej pobotati, pač pa odnos, kjer prihaja do obojestranskega ali enostranskega tihega služenja, v pričakovanju, da jima bo nekega dne povrnjeno. Ta dan navadno ne pride, zgodi pa se, da se vsa zagrenjenost s taščine in ženine strani znese na soproga.

Pogosto odnose skali ljubosumnost tašče, neredko pa tudi snahe, še posebej če ena pri drugi vidi, kako ji z lahkoto uspeva vse, za kar se je morala dolga leta boriti. Ali pa si sinove naklonjenosti tašča niti priborila ni? V tem odnosu ne sme biti prostora za tekmovalnost. Tašča naj bi se sprijaznila z dejstvom, da je sinu le mati. In da ima navsezadnje ona tudi moža, ki naj bi izpolnjeval njeno potrebo po varnosti.

Raziskave kažejo, da so preveč svetovalne ravno tiste tašče, ki nimajo zadovoljivega odnosa s svojim možem. Ker jim ni uspelo izpolniti pričakovanja znotraj lastne družine, si prizadevajo nase prikleniti mlado družino ali vsaj svojega sina.

Če je tašča osamljena

Ker je neizpolnjujočih odnosov veliko in ker je navsezadnje veliko tašč vdov, lahko najdejo priložnost za srečo in zadovoljstvo v raznih konjičkih in tkanju prijateljstev. Občutljiv sin osamele matere ima težko nalogo. Mami naj bi pomagal poiskati pot do samostojnega lastnega življenja, poleg tega pa naj bi pomagal zgraditi samospoštovanje tudi mladi ženi, ki se je morda ob vseh napetostih odzvala preveč zaščitniško oziroma posesivno.

Je mamin sinček?

Mamin sinček je tisti partner, ki se nikakor ne more otresti vpliva matere in ji je dolžan izkazovati vso lojalnost, obenem pa se zaradi tega čuti izigran s strani žensk in ima do njih prezirljiv, poniževalen odnos. Ni nujno, da je tak moški do vas nasilen, lahko pa je čustveno povsem umaknjen. Ugotovili so, da je med maminimi sinčki veliko več alkoholikov. Če je tako, bosta s partnerjem potrebovala tudi strokovno pomoč, saj je čustvena zloraba posesivnih tašč globoko zakoreninjen problem.

Če pa je vaš mož topel, razumevajoč, ne bodite ljubosumni za prazen nič. Ne obtožujte ga kar tako, zakaj je mami pomagal nakupovati, vam pa ne. Morda je bil nakup špecerije edina reč, ki jo je postoril zanjo v zadnjem mesecu. Manj ko bo obtoževanj, več ko bo »pogoltnjenih« stavkov, bližja bo pot do sprave.

Vso pravico imate zahtevati, da se partner postavi na vašo »razumno« stran. Kajti dejstvo je, da bi problematičnim taščam bila problematična prav vsaka snaha in da za spore niste krivi zgolj vi. Poleg tega strokovnjaki poudarjajo, da je, zaradi modrosti, ki jo prinašajo leta, za odnos med taščo in snaho vedno bolj odgovorna tašča!

Spoznajta se!

Bolje ko se bosta poznali, lažje se bosta izprašali, česa in zakaj si ne moreta odpustiti, ko pomislita ena na drugo. In šele ko ozavestita, kaj vaju pravzaprav moti, to lahko presežeta. Preseganje pa ne pomeni, da se morata preleviti v najboljši prijateljici, dovolj bo že, če gojita spoštljiv odnos, čeprav na daleč. Nič ni narobe, če sta se z možem odločila, da svojim staršem čustveno ne bosta pustila priti povsem blizu. Pomembno je, da to storita tako, da druga stran ne bo užaljena in prizadeta. Za tašče pa naj velja naslednje: bolj ko na stežaj odprete vrata svojega doma, a tako, da v zameno ničesar ne pričakujete, in bolj ko sina spodbujate k osamosvojitvi, bolj vneto se bo s svojo izvoljenko in vašimi vnuki vračal na nedeljsko kosilo.

Nikar ne prikrajšajte otrok!

Ne nazadnje je vajina skupna dolžnost, da se v odnosu potrudita že zavoljo otrok. Razširjene družine si ni mogoče predstavljati brez obiskov pri babici, dedku. Kakor si ni mogoče predstavljati, da bi obveljala vzgojna pravila tašče. Vzgajajo starši, in če se bosta vidva z možem odločila, da otrok ne sme jesti bonbonov, naj to tašča spoštuje, tudi ko je otrok v varstvu pri njej doma. In če se je tašča odločila, da ne zmore popaziti na otroka več kot dvakrat na teden? Izkažita ji vso hvaležnost za to, kar zmore in z veseljem naredi. Mnogi pari so prepuščeni samim sebi dan in noč ter vam vaše starše neznansko zavidajo.

prejšnji članek
Pozna jo ves svet
Kulinarika
Pozna jo ves svet
naslednji članek
Obrekovanje pri ženskah stvar evolucije?
Zdravje
Obrekovanje pri ženskah stvar evolucije?