1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kdaj je pravi čas za skupno življenje, poroko in otroka?

3. 8. 2016; 12.59
Avtor: A.K.
družina
Gotovo vas zanima, kakšen je odgovor na to vprašanje.

Selitev

Leta 1992 je neka raziskava pokazala, da ljudje, ki so v zvezi 4 leta, se odločijo za skupno življenje. Trdili so, da je višja stopnja razvez med pari, ki živijo skupaj preden se poročijo. Novejše raziskovanje je pokazalo drugačno sliko. Ugotovili so, da skupno življenje pred poroko paru ne naredi nobene škode, pravzaprav ravno nasprotno. Zadnje raziskovanje prikazuje, da je za ženske najbolj primeren čas za skupno selitev s partnerjem v obdobju med 25. in 29. letom in po 3 letih zveze. Za ženske, ki so mlajše od 24 let pa je večja verjetnost, da skupno življenje in zveza ne boste preživela, če se vselijo v skupen dom s partnerjem. 

Poroka

Sodeč po rezultatih raziskave iz leta 2013, je najbolj primerno in najboljše leto za poroko pri ženskah 27, za moške pa 29. Neka druga raziskava iz leta 2009 pa je pokazala, da je stopnja razvez nekoliko višja med pari, ki so se poročili preden so dopolnili 23 let. Veliko vlogo naj bi imela tudi izobrazba. Pari, ki so se poročili po končani diplomi naj bi imeli več možnosti za uspešen zakon, kot tisti, ki niso izobraženi. Pomembna pa naj bi bil tudi dolžina trajanje zveze pred poroko. Namreč, tisti, ki so v zvezi več kot 6 mesecev, imajo več možnosti za uspešen in srečen zakon.

Otroci

Raziskovalci so ugotovili, da imajo več možnosti za uspešno zvezo tisti, ki so se najprej poročili, nato pa imeli otroke. Trdijo, da je najbolj primeren čas za takšno odločitev 1 leto po poroki in vsekakor pred 35. letom starosti. Odločitev za otroka je naporna in težka za zvezo, tako čustveno kot tudi finančno. Najstniške nosečnosti pa so se v visokem procentu izkazale z razvezo ali prekinitvijo razmerja.

prejšnji članek
Dve sestavini za eno čudežno zdravilo!
Zdravje
Dve sestavini za eno čudežno zdravilo!
naslednji članek
Lastnica najbolj zaželenih oblin sporoča: »Odločite se, sem predebela ali presuha«
Svet slavnih
Lastnica najbolj zaželenih oblin sporoča: »Odločite se, sem predebela ali presuha«