profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako biti bolj optimistični?

14. 12. 2023; 03.00
Avtor: njena.si
optimizem ali pesimizem
Odnos, ki ga imate do življenja, veliko pove o tem, ali ste optimistična ali pesimistična oseba. Ali je za vas kozarec na pol poln ali na pol prazen? Če ste pogosto pesimistični in nezaupljivi do življenja, si preberite, kako doseči optimizem v življenju. Raziskave so pokazale, da je optimizem povezan z vrednostmi holesterola v krvi, s toleranco na stres in s krepitvijo imunskega sistema.

Dogajajo se dobre stvari. Razočaranja in izzivi so del življenja. Optimistična oseba bo imela to vedno v mislih in bo lažje prenesla deževne dni, ker ve, da po dežju vedno posije sonce. Optimisti težke čase in napake vedno uporabijo za učenje in osebnostno rast.

Hvaležnost krepi duha. Raziskave so pokazale, da hvaležnost povečuje srečo, vpliva na kakovost spanja in na zdravje srčnega sistema. Optimisti se ne zavedajo samo dobrih stvari v življenju, temveč so tudi za njih hvaležni in jih cenijo vsak dan.

Jutri je nov dan. Optimisti vedo, da slab dan ali slabša perioda časa ne pomeni slabo življenje! Pozitivni ljudje vsak dan jemljejo kot novo izhodišče, kjer raziskujejo svoje možnosti in priložnosti, slabe situacije pa jemljejo kot lekcijo, iz katere so se nekaj naučili.

Pomembno je kvalitetno spanje. Študije so pokazale, da je kvalitetno spanje povezano z optimizmom in zaupanjem. Poslušajte svoj bioritem in dajte telesu prepotreben počitek, da boste lahko vsak dan izkoristili svoj potencial.

Odpuščenje naredi življenje lepše. Lažje je reči kot narediti, ampak odpuščanje predstavlja del zdravih medosebnih odnosov. Pozitivni ljudje pustite preteklost, kamor spada – v preteklosti.

prejšnji članek
Hydrafacial: neinvazivna metoda glajenja kože
Moda&Lepota
Hydrafacial: neinvazivna metoda glajenja kože
naslednji članek
Nad viruse tudi z antibakterijskimi mili
Zdravje
Nad viruse tudi z antibakterijskimi mili