Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pet stvari, ki jih nikar ne hranite v svoji denarnici

5. 12. 2016; 02.57
Avtor: D. B.
denarnica

foto: Profimedia

Kaj vse imate shranjeno v denarnici in kdaj ste jo zadnjič pospravili?
V številnih denarnicah lahko najdete tudi stvari, ki tja ne sodijo. Če želite, da škoda v primeru, da denarnico izgubite, ne bo prevelika, v njej nikar ne hranite teh pet stvari. V denarnico ne sodijo ... 
1. ... zapisani PIN in druga gesla
Drži, da si je težko zapomniti vsa gesla in kode, ki jih uporabljamo, a nikakor jih ne bi smeli hraniti v denarnicah. Če imate v denarnici PIN skupaj z bančno kartico, je to recept za katastrofo.
Poskušajte si zapomniti gesla in PIN, zapisane pa jih raje shranite, če je to nujno, v mobilni telefon.
2. ... kartice, ki jih redko uporabljate
V denarnici imejte shranjene le tiste kartice, ki jih redno uporabljate. Številni imajo v denarnicah tudi vse ostale, ki jih le redko uporabljajo. Če izgubite katero izmed slednjih, je škoda lahko ogromna. Poleg tega boste imeli, če izgubite denarnico, veliko dela s tem, da kartice prekličete. Svetujemo vam, da jih raje shranite na bolj varnem mestu, skupaj s številkami, na katere lahko pokličete v primeru, če boste morali kartice preklicati.
3. ... rezervni ključ
Izgubljena denarnica, v kateri so dokumenti z vašim domačim naslovom in rezervni ključ vaše hiše ali stanovanja, je tako rekoč povabilo tatovom in vlomilcem. Če izgubite denarnico, v kateri ste imeli rezervni ključ, bi zaradi varnosti morali zamenjati ključavnico na vratih, kar ni poceni investicija. Namesto, da ga hranite v denarnici, ga raje zaupajte sorodniku ali prijatelju.
4. ... račune
Čeprav se na računih nahaja le nekaj zadnjih števil vaše plačilne kartice, je vestnemu tatu osebnih podatkov to dovolj, da se dokoplje do polne številke. Priporočamo, da račune vedno shranite na varnem mestu. Na ta način bo vaša denarnica tudi bolj urejena in ne prepolna potrdil o plačilih.
5. ... osebna izkaznica
Glede na to, da je to prvi dokument, ki ga dobimo ob rojstvu in da ga potrebujemo tudi, kadar želimo dobiti katerega od ostalih dokumentov, je pomembno, da ga ne izgubimo. Zaradi tega osebna izkaznica ne sodi v denarnico.
prejšnji članek
Miti o oralnem seksu, ki jih morate pozabiti
Zdravje
Miti o oralnem seksu, ki jih morate pozabiti
naslednji članek
Kaj se je zgodilo slavni pevki?
Svet slavnih
Kaj se je zgodilo slavni pevki?