Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj o vas pove položaj nog med sedenjem?

5. 2. 2017; 06.01
Avtor: D. B.
noge položaj sedenje

foto: Zajem zaslonske slike

Po besedah psihologov, ki preučujejo govorico telesa, položaj nog pove veliko o vaši osebnosti.

Človek podzavestno izbere določen položaj, skozi podzavest pa se manifestirajo naše skrite želje in instinkti. 

In kaj o vas pove položaj nog med sedenjem?

foto: Zajem zaslonske slike

A


Ljudje, ki jim je najljubše sedenje v tem položaju, se pogosto ne želijo soočiti s težavami. »Če se z odejo prekrijem čez glavo, bo pošast izginila,« je njihovo pogosto mišljenje. Prepričani so, da se bodo težave rešile kar same. Včasih je takšen pristop učinkovit in so zaradi tega zelo srečni. Kadar pa temu ni tako, težave preložijo na tuja pleča.

S takšnimi ljudmi je zelo preprosto komunicirati, niso dolgočasni, so hitri ter redko 'žvečijo' isto misel več tednov. So izjemno kreativni, šarmantni in nekoliko otročji. Takšne osebe pogosto najprej povedo in šele nato razmislijo o besedah, ki so jih izrekli.

B
Ljudje, ki sedijo v tem položaju, so sanjači, imajo dobro razvito domišljijo ter veliko razmišljajo: »Lepo bi bilo, če ...« Ti ljudje so pogosto duša kolektiva ali podjetja, z njimi ni nikoli dolgočasno – neprestano imajo nove in nenavadne ideje.

Takšni ljudje radi potujejo in sklepajo nova prijateljstva. Malo verjetno je, da bodo potrpežljivo čakali na ponedeljek ali na novo leto, da bi obrnili novo stran v svojem življenju. Zakaj? Ker želijo vse narediti takoj. Kadar govorimo o spremembi videza, partnerju, službi, mestu ali celo državi ne razmišljajo dolgo – zanje je to povsem normalna stvar.

C


Ljudje, ki sedijo na takšen način, vedo, kaj je resnično udobje. Morda ne bodo konec tedna izkoristili za maratonske nakupe, s katerimi bi dosegli popoln videz, a zato porabijo veliko časa za izbiro novega parfuma ali kreme. Njihov odnos do oblek je pravzaprav zelo zapleten, saj so zelo izbirčni in čudaški.

Pogosto so obkroženi s tako imenovanim kaosom, a v tem, kar imajo drugi za kaos, zanje obstaja določena logika – vse potrebne stvari lahko najde z zaprtimi očmi. Njihova slaba lastnost pa je, da se niso sposobni osredotočiti le na eno določeno stvar. Težave imajo s koncentracijo in hitro izgubijo rdečo nit. 

D
Ljudje, ki imajo noge med sedenjem v tem položaju, ponavadi ne zamujajo in težko prenašajo, če to počnejo drugi. So inteligentni in občutljivi ter menijo, da je slab mir boljši kot dober prepir. Če kdo kaže svoje občutke v javnosti, se počutijo neprijetno (ne glede na to, ali govorimo o strastnem poljubu ali prepiru med zakonci).

Kadar se oseba pri tem sedenju naslanja na cela stopala, je precej odprt neposreden, morda nekoliko drzen ter pedanten po naravi. 

Kadar oseba v tem položaju dvigne zgornji del stopal in se naslanja na pete, ste lahko prepričani, da se bo, čeprav je videti zadržana, vedno pripravljena zoperstaviti vsem in komurkoli. Svet je zanjo sovražno okolje, hiša pa neke vrste zatočišče, trdnjava, za katerimi zidovi se lahko skrije pred vsemi stiskami v življenju. Vsako pripombo na svoj račun razume kot kritiko, zato takoj začne s protinapadom.

E
Ljudje, ki jim je všeč takšen način sedenja, praviloma ne hitijo z zakonom. Ko se poročijo, se jim ne mudi z naraščajem. Najprej poskrbijo za svojo izobrazbo in kariero, saj menijo, da pride vse ob svojem času.

Odlikuje jih vztrajnost, ki včasih preraste v trdoglavost in hitenje k življenjskemu cilju. Naprej jih potiskajo ambicije, zaradi katerih jim niso pomembne muke, ki jih doživljajo, ko se premikajo naprej. 

Zanje je zelo pomemben videz. Nihče si ne more predstavljati, kakšne napore so pripravljeni pretrpeti, da bi ostali v formi.

V globini duše, nekje zelo globoko, pa še vedno niso povsem prepričani vase, zato pogosto preveč osebno sprejemajo kritiko (tudi dobronamerno), piše uspesnazena.com.

prejšnji članek
Ajda Smrekar iskreno o ljubezni s Sebastianom Cavazzo
Svet slavnih
Ajda Smrekar iskreno o ljubezni s Sebastianom Cavazzo
naslednji članek
Kdo je najboljši na slovenski medijski sceni?
Kdo je najboljši na slovenski medijski sceni?