Božične hiške
Sestavine za 8 hišk:
Za testo:
170 g temne čokolade
250 g masla
6 jajc
250 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 ščepec soli
220 g moke
200 g mletih lešnikov
In še:
200 g temne čokolade
100 g sladkorja v prahu
4-5 žlic limoninega soka
sladkorne kroglice
čokoladne mrvice
sladkor v prahu
Priprava:
1. Čokolado nasekljamo in z maslom stopimo nad parno kopeljo. Počakamo, da se ohladi. Jajca 5 minut stepamo s sladkorjema in soljo. Potem jim dodamo stopljeno čokolado, moko in lešnike.
2. Testo zlijemo v pekač (32 x 39 cm), obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 minut na 180 stopinjah.
3. Čokolado za okras stopimo nad parno kopeljo. Sladkor v prahu zmešamo z limoninim sokom v sladkorni led.
4. Pečeno testo narežemo na kvadrate s stranicami 5 cm. Tretjino kvadratov prerežemo na pol, da dobimo iz vsakega dva trikotnika. Daljše stranice trikotnikov namažemo s čokolado in jih na mesto strehe položimo na pravokotnike.
5. Hiške okrasimo s sladkornim ledom in kroglicami ter po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.