nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

4 načini, kako osvežit vajin odnos

26. 2. 2019; 04.00
Avtor: K. S.
par, zakon, sreča, ljubezen

par foto: Profimedia

Se vam zdi, da odnos ni več tak, kot je bil poprej? Vama tempo življenja jemlje čas drug za drugega? Preverite, kako lahko to hitro popravite.

Jasno je, odnosi potrebujejo delo, potrebujejo pozornost. Če vanj ne vlagate časa, lahko kaj hitro pride do slabe volje, pomanjkanja pozornosti in na sploh slabšanja zveze. V tempu življenja je včasih sila težko dajati pozornost partnerju, sploh če vsakdanje aktivnosti jemljejo preveč vašega osebnega časa in posledično tudi energije. Takrat ljudje radi domače partnerske odnose jemljejo za samoumevne.

Se tudi vam zdi, da odnos ni več tak kot je bil in priznate, da ste k temu pripomogli tudi sami? V nadaljevanju si lahko tako preberete 4 hitre načine osveževanja odnosa, ki vama bodo pomagali.

  1. Prevzemite delo, ki ga drugače opravlja on

Vsi imamo v odnosih določene »naloge«, ki smo jih tekom odnosa prevzeli. Gre se lahko tako za malenkosti, kot so menjava žarnice kot kakšne večje stvari. Premislite, kaj ste do sedaj vedno prelagali nanj in bi v resnici lahko namesto njega naredili kar sami. Ni potrebno, da se gre za nekaj velikega. Saj veste, štejejo tiste majhne stvari, s katerimi pokažemo, da nam ni vseeno.

  1. Večkrat si vzemita čas za igro

Pri tem ne govorim o igrah v spalnici, ampak dejanskih igrah, kot so na primeru Monopoly, Twister, Uno ali katere druge igre s kartami. Ni treba, da so igre samo za v hiši. Zakaj ne bi šla ven in se zabavala tudi tam. Izmislita si morda kakšno svojo igro. Dajta telefon na tiho in stran ter se posvetita zabavi.

  1. Podoživita spomin

Pomislite, kaj sta počela na začetku, katere aktivnosti so bile del vajinega vsakdana in kaj vas je v resnici spravljalo z njim v smeh. Zakaj ne bi tega ponovila? Lahko da sta imela zmenek na prav posebni lokaciji – pojdita spet tja. Lahko da se je nekaj smešnega zgodilo tekom kuhanja – obudita ta spomin in se nasmejta. Če sta poročena, premislite, kje vas je zaročil in obiščita ponovno ta kraj. Kje sta se prvič poljubila? Kateri spomini še danes na vašem obrazu narišejo nasmeh?

  1. Pokažite interes za tisto, za kar se zanima vaš partner

S tem boste predvsem njemu osebno dali vedeti, da veste, kaj so njegove želje, interesi, zanimanja in hkrati dobili plus zaradi vaše podpore. Vsi se tekom življenja ukvarjamo z različnimi projekti, vsi iz svojih razlogov. Premislite, kaj partnerju jemlje veliko fokusa in se o njegovi ideji kdaj pogovarjajta. Lahko da v resnici potrebuje konkreten nasvet. Vsekakor pa boste preko tega tudi lažje razumeli, zakaj mu ta projekt/ideja/misel toliko pomenita. Povezalo vaju bo.

prejšnji članek
Zvezdnici nosili podobno obleko istega oblikovalca
Svet slavnih
Zvezdnici nosili podobno obleko istega oblikovalca
naslednji članek
Preprost recept za krofe, ki je navdušil Slovenke
Kulinarika
Preprost recept za krofe, ki je navdušil Slovenke
#obraziavenija
obraziavenija