stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trendi kuhinj v letu 2019

24. 2. 2019; 02.00
Avtor: K.S./Maja
Lesena kuhinja

Primer kuhinje iz lesa foto: Dreamstime

Če ste tudi sami pri sebi začutili, da je turobnost preteklega leta treba spraviti iz vašega stanovanja, si lahko v nadaljevanju preberete nekaj nasvetov, kako popestriti vašo kuhinjo. V samem bistvu bo šlo za njeno osvežitev, vračanje dobre energije.

Kadar je v igri prenova kuhinje, je vedno smiselno poiskati čim več preprostih dodatkov, majhnih sprememb, ki bodo prostoru dale kanček veselja. Morda boste želeli le prebarvati njene stene, vanjo vnesti le nov dodatek ali dva, nekateri od vas pa se boste odločili kar za njeno celostno transformacijo.

Vsekakor je eden izmed večjih novih trendov ta, da se smiselno razporedi prostor za shranjevanje. Medtem ko eni priporočajo velike in zakrite omare, drugi še vedno radi v kuhinji nekatere stvari ohranjajo odkrite. Zato namesto omaric namestijo police iz stekla, lesa ali kakšne kovine, na katere shranijo krožnike in drugo posodo ali pa morda le rože.

Prav tako nikakor ne boste brcnili v temo z vključevanjem »vintage« stila. Pri tem lahko uporabite brušen, naravni kamen, organske bazaltne ploščice, posebne osvetljave, les in mnogo drugega. Pletenine so prav tako precej uporabne.

Z letom 2019 se tudi uradno zapirajo vrata barvno preprostih kuhinj in tako lahko postanete veliko drznejši. Barvni dodatki so lahko minimalni, a bodo vseeno dovolj za popestritev. Lahko si omislite košaro, polno raznih barvnih sadežev, lahko barvne stole. Nič ni narobe tudi s spreminjanjem barv zidov. Bodite artistični, bodite drzni.

Ni pa treba, da ste pri uvedbi barve minimalistični. Če se počutite drznejše, je morda za vas čas, da prebarvate kuhinjske omare. Lahko so modre, sprano zelene, rjave ali kakšne druge barve po vašem okusu. Previdni bodite le pri izbiri rdeče, saj lahko nekoliko slabše vpliva na vaše počutje v kuhinji.

Nič kaj nov ni naslednji trend. Gre se za povečano uporabo lesa in s tem vključevanje narave. Tudi opremljevalci domov vedno bolj opažajo, da ljudje hrepenijo po povezovanju z zunanjim svetom, z naravo. Takšni prostori vsekakor izžarevajo mir, ustvarjajo harmoničnost.

V tekočem letu bo večji trend vsekakor »vračanje k osnovam«. Posledično bo aktualna uporaba naravnih materialov, ki ne bodo močno obdelani. Govorimo o lesu, kamnu, ladijskem podu in juti. Gre torej za materiale, ki so jih ljudje nekoč redno uporabljali in jih še danes lahko občudujemo v starih hišah na podeželju.

Med večjimi barvnimi trendi bo vsekakor lovsko zelena, ki kuhinji doda tako pridih klasičnega in razkošnega kot tudi toplino. Vzporedno z njo je priporočljiva uporaba lesa in usnjenih ročajev na predalih. Namesto lovsko zelene si lahko omislite tudi olivno.

Tudi tokrat pa ne bo šlo brez kovinsko črne, ki je postala skorajda že kuhinjska klasika. Če je tudi vam všeč, se držite le pravila, da je manj več. Tako naj ne bo vsa kuhinja v črni, temveč na primer zgolj štedilnik. Črna je lahko tudi obroba belih ali oker omar.  

lesena kuhinja

lesena kuhinja foto: Dreamstime

zaprti  kabineti

zaprti kabineti foto: Dreamstime

bela kuhinja minimalizem

bela kuhinja minimalizem foto: Dreamstime

modra kuhinja

modra kuhinja foto: Dreamstime

kuhinja

kuhinja foto: Dreamstime

odprti kabineti

odprti kabineti foto: Dreamstime

zelena kuhinja1

zelena kuhinja1 foto: Dreamstime

črna kuhinja

črna kuhinja foto: Profimedia

Črna kuhinja2

Črna kuhinja2 foto: Profimedia

zelena kuhinja old

zelena kuhinja old foto: Profimedia

Kamnita kuhinja

Kamnita kuhinja foto: Profimedia

Lesena kuhina

Lesena kuhina foto: Profimedia

modra kuhinja21

modra kuhinja21 foto: Profimedia

svetlo modra kuhinja

svetlo modra kuhinja foto: Profimedia

kuhinja3

kuhinja3 foto: Profimedia

lovsko zelena kuhinja

lovsko zelena kuhinja foto: Profimedia

modri dodatek

modri dodatek foto: Profimedia

barve v kuhinji

barve v kuhinji foto: Profimedia

prejšnji članek
Kako z oblačili skrijemo trebušček
Moda&Lepota
Kako z oblačili skrijemo trebušček
naslednji članek
Boštjan Romih presenetil z borbenostjo
Svet slavnih
Boštjan Romih presenetil z borbenostjo