vida-trotovšek
Jana

Vidinih 100 let: Smeh je pol zdravja

Izidor Krivec
Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem Celjskih mesnin

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako poskrbeti, da boste vedno motivirani?

10. 6. 2024; 04.00
Avtor: njena.si
MOTIVACIJA

Motivacija foto: dreamstime

Preverite 6 metod, ki vam bodo pomagale do boljšega občutka motivacije!

1. Usmerite misli pred spanjem
Preden se odpravite v svet sanj, si vzemite minuto ali dve in se osredotočite na vaš cilj ali problem, s katerim se soočate. Tako boste misli nastavili, da tekom spanja povežejo razne ideje, posledično najdejo nove poti. Zjutraj si zapišite, kaj ste sanjali.

2. Popazite na okolico
Pri doseganju ciljev je pomembno, da okoli sebe ohranjamo ljudi, ki vas podpirajo, razumejo in so tudi sami motivirani za doseganje lastnih ciljev. Zadnje kar potrebujete, so dvomljivci in večni negativci.

3. Bodite bolj hvaležni
Izrazite svojo hvaležnost tako za to, kar imate kot tudi za ljudi, ki vas obkrožajo in so vam po svoje pomagale na vaši poti. Tako boste manj zavidali uspehe drugih, sami postali bolj kreativni in motivirani. Vsak večer si povejte 5 stvari, za katere ste hvaležni.4. Povečajte svojo energijo
Ko delate nekaj, kar vas veseli, ste navdušeni in premorete več energije. Izberite si tri stvari, ki vas navdušujejo in vam dajejo energijo, vas motivirajo ter se odločite, da boste tem namenili eno uro več.

5. Vizualizirajte si svojo idealno prihodnost
Preko vizualizacije bo cilj ostajal nenehno jasno pred očmi, do njega boste čutili pripadnost in posledično boste tudi sami sebe motivirali. Je trenutno težko? Vizualizirajte si, kako bo potem bolje, ko boste dosegli tisto, po čemer hrepenite.

6. Akcija, akcija, akcija!


S čakanjem ne boste prišli nikamor. Popoln trenutek ne pride sam od sebe, koraki se ne bodo naredili sami. Namesto, da čakate in samo sanjarite, naredite potrebne spremembe, potrebne korake. Saj veste, akcija – reakcija. Ključ do uspeha je vedno v prioriteti in organiziranosti. Ni vse tako pomembno, kot morda zgleda. Ne zapravljajte časa na stvareh, ki so v danem času nepomembne.

prejšnji članek
Timi Zajc z izbranko užival na sproščenem dogodku
Svet slavnih
Timi Zajc z izbranko užival na sproščenem dogodku
naslednji članek
6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna
Moda&Lepota
6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna