stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pravila pozitivnega življenja

11. 3. 2019; 03.00
Avtor: K. S.
profimedia-0167887787

Vesela ženska foto: Profimedia

Se tudi sami spopadate z veliko stresa in se nenehno sprašujete kako bi lahko izboljšali svoje življenje? Predstavljamo vam 4 pravila, ki vam bodo pri tej transformaciji pomagala.

V življenju ni veliko stvari, ki jih lahko nadziramo. Situacije prihajajo same od sebe (čeprav jih velikokrat kar sami sprožimo), a na nas je, kako se z njimi soočimo. Živeti s pozitivno naravnanostjo vam v resnici omogoča, da ste srečni ne glede na to kje ste, s kom ste ali kaj počnete. Sposobni ste na stvari, ljudi in situacije pogledati drugače, posledično iz nastalega potegniti največ.

Kako torej začeti?

  1. Prevzemite kontrolo nad vašim načinom razmišljanja

Vse izhaja iz navade. Navadimo se reagirati na določen način, po svoje to postane rutina. A to lahko spremenite. Vsaka navada se lahko spremeni, odpravi, a vsekakor to ne gre iz danes na jutri. Zahtevan je čas in delo, saj morate reprogramirati svoje možgane, da začnejo drugače povezovati stvari. Ja, včasih se je treba tudi zadržati.

  1. Zapomnite si kakšne pozitivne besede

Gre se za citate, ki jih lahko najdete kjerkoli in tudi specifične pozitivne besede. Katere so te za vas, morate odkriti sami. Vsekakor je dober primer »zmorem«, »kako je lep dan« in podobno. Raziskujte.

  1. Osredotočite se na tisto, kar je pomembno

Ni se vam potrebno obremenjevati s prav vsako malenkostjo, ki pride na vašo pot. Še najmanj s stvarmi, ki se vas niti ne tičejo. Preusmerite fokus zgolj na tisto, kar vam kaj pomeni in kar nenazadnje v danem času potrebuje vašo pozornost. Vsega na enkrat ne boste morali kontrolirati.

  1. Naučite se reči NE

Slednje je za mnoge sila težko, drugi pa besedo NE morda uporabijo celo prevečkrat. Zapomnite si, da vam ni potrebno ustreči vsakemu, sploh če vam osebno ne bo v korist. Če ste nečemu že rekli ja (na primer druženje s prijateljem), nikar ne odpovejte, ker niste drugemu sposobni reči NE.

prejšnji članek
Jennifer Lopez zaročena
Svet slavnih
Jennifer Lopez zaročena
naslednji članek
Aktualov dan žena presegel vsa pričakovanja!
Svet slavnih
Aktualov dan žena presegel vsa pričakovanja!