zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

»Bele embalaže omogočajo otroški domišliji, da razširi krila«

27. 10. 2022; 10.28
Avtor: Oglasno sporočilo
bele embalaze1 (2)

foto: Mercator

Podjetja Mercator, Atlantic Grupa, Medex, Fructal in Koncern Bambi so danes na dogodku predstavili projekt bele embalaže. Med razpravo so predstavili širše vidike projekta in pomen sodelovanja.

Posebne izdaje priljubljenih izdelkov za otroke pašteta Argeta, prehranski dopolnili Propolis Oral in Gelee Royal Junior, sadna pijača Pingo ter piškoti Plazma so zdaj na Mercatorjevih policah v spremenjenih, belih embalažah.

»Mercator razume svojo vlogo širše, ne le kot največji trgovec v regiji, ampak tudi kot povezovalec in generator sodelovanja. Skupni projekti, ki ustvarijo poslovne sinergije, imajo posebno dodano vrednost, saj ni pomemben samo poslovni uspeh posameznega podjetja, ampak tudi to, kako skupaj ustvarjamo in razvijamo svoje poslovno okolje. Bela embalaža izdelkov, kar potrjuje tudi nedavna raziskava, vzbuja zaupanje in lažje komuniciranje trajnostnih vrednot in spodbudo za spremembe pri kupcih. Zato želimo s partnerji spodbuditi razmislek o kreativnosti in skupnem iskanju novih rešitev, saj sta prav kreativnost in sodelovanje pri trajnostnih rešitvah med ključnimi veščinami sodobnega časa,« je o projektu dejal Tomislav Čizmić, predsednik Mercatorjevega poslovodstva.

foto: Mercator

»Mercatorjev projekt bele embalaže smo takoj prepoznali kot veliko zgodbo, katere del smo želeli biti. S partnerjem imamo že odlično izkušnjo sodelovanja pri projektu Argeta posoška postrv, kar je še olajšalo našo odločitev za sodelovanje. Otroke učiti o pomenu varovanja okolja, ravnanju z embalažo,  najsi gre za ponovno uporabo ali odgovorno ločevalno odlaganje, je neprecenljivo za našo prihodnost. Koristi projekta so večplastne, seveda pa želimo tudi utrditi prepoznavnost Argete kot trajnosti zavezane blagovne znamke,«je povedal Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za Delikatesne namaze, Donat ter internacionalizacijo.

Aleša Mižigoj, direktorica Medexa pa je poudarila: »V Medexu je naše delovanje prav na vseh nivojih trajnostno naravnano, zato smo se z veseljem pridružili Mercatorjevemu projektu belih embalaž, ki pooseblja vrednote trajnostne naravnanosti, sodelovanja, odgovornosti in vključevanja. Za bele embalaže je uporabljeno kar 60 % manj barve, pa še to so barve na vodni osnovi. Ena največjih prednostih belih embalaž pa je zagotovo ta, da omogoča otroški domišljiji, da razširi krila. Na žalost so v tem digitaliziranem svetu, kjer je vedno manj pristnih človeških stikov in iskrivega ustvarjanja, prav otroci najbolj prikrajšani.«

»Bambi je družbeno  odgovorno podjetje in že več kot pol stoletja podpira prizadevanja za zdravo okolje in srečno otroštvo,« pojasnjuje Mihajlo Stojković, direktor razvoja izvoza na mednarodne trge v Koncernu Bambi, in nadaljuje: »V veselje in ponos nam je biti del projekta, ki spodbuja ustvarjalnost in trajnostno razmišljanje pri najmlajših, posebej še z blagovno znamko Plazma, ki ima že 55-letno zgodovino odraščanja s številnimi generacijami.«

Tudi v Fructalu so poudarili, da se radi odzovejo na pobude, ki spodbujajo priložnosti sodelovanja v dobrobit varovanja in ohranjanja našega naravnega okolja. »Sodelovanje v Mercatorjevem projektu bele embalaže je zato še eden od razlogov za sodelovanje in odlična priložnost za uresničevanje naše strategije trajnostnega poslovanja.«

Idejo za projekt bele embalaže, ki otroke spodbuja k ustvarjanju nečesa novega in vsebuje tudi trajnostni vidik, je Mercator soustvaril z družbo Herman & partnerji.

prejšnji članek
Na snemanju šova panika, ki jo niso prikazali
Resničnostni šovi
Na snemanju šova panika, ki jo niso prikazali
naslednji članek
Kmetija: Nadzorne kamere razkrile, kaj je delal opiti Denis
Resničnostni šovi
Kmetija: Nadzorne kamere razkrile, kaj je delal opiti Denis
#nasazenazenska
nasazenazenska