zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Domiselne ideje za praznično krasitev doma

21. 12. 2022; 02.00
Avtor: Žana Kapetanović
okrasimo-dom-drugače

Preprosto prinaša lepoto. foto: Mateja Jordovič Potočnik

Prazniki nam za to ponujajo nesluteno veliko možnosti. Edino pravilo, ki se ga moramo pri tem držati, je – izvirnost. Le z nekaj detajli poudarite klasično simboliko božičnih praznikov, pri vsem rugem pa si privoščite domišljijsko igro.

Otroška ustvarjalnost polepša praznike. Če znate vsaj malo risati in k delu pritegniti tudi otroke, narišite s kredami ali barvami na leseno podlago, ploščo, pobarvano s kredno barvo, ali debelejši kos papirja veliko ali majhno smreko z okraski. Pisano umetnino obesite ali naslonite na prazno steno. Smreka na naši sliki naj bo zgolj izhodišče za vaše zamisli.

Otroška ustvarjalnost polepša praznike. foto: Mateja Jordovič Potočnik

Preprostost prinaša lepoto. Poskusite enkrat pozabiti na svežo (ali umetno) smreko in dom raje okrasite s – poleni. Iz nekaj polen na polici, stolu ali stari mizi v kotu sobe bo lahko nastala čarobna zgodba. Takšna kreacija lahko tudi na vrtu ali pred vhodom simbolizira praznično veselje v vaši družini. Lepoto lesenih polen dopolnite z nekaj detajli, ki poudarjajo božične oziroma silvestrske praznike. Pika na i je umetni sneg, ki ga dobite skoraj v vsaki trgovini.

Les je lep!  Ali ste kdaj pomislili, da je lahko okenski okvir brez stekla tako zanimiv okras? Lepota starega lesa bo dobila novo razsežnost, če boste obesili le nekaj borovih vejic in okraskov. Pri babici na vasi vas mogoče na podstrešju čaka kakšna lesena klop ali celo »štokrle«. Vse skupaj je lahko idealna rešitev za tiste, ki imajo radi domačnost.

Lesen okenski okvir je lahko domiseln okras. foto: Mateja Jordovič Potočnik

Pričarajte pravljico v svojem domu. foto: Mateja Jordovič Potočnik

Pričarajte pravljico v svojem domu. foto: Mateja Jordovič Potočnik

  Več v Jani, št. 51, 20. 12. 2022

prejšnji članek
Božični posladek: Čokoladne zvezdice
Kulinarika
Božični posladek: Čokoladne zvezdice
naslednji članek
Ano Pusovnik pričakalo veliko presenečenje
Resničnostni šovi
Ano Pusovnik pričakalo veliko presenečenje