sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Šest najbolj seksi vadb letošnjega poletja

20. 6. 2016; 06.30
Avtor: Maja Bitenc
trebuh orientalska plesalka
Predstavljamo vam športe, ki bodo poskrbeli, da bo vaša postava bolj čvrsta, samozavest večja in ženstvenost (še bolj) opazna.

Ples ob drogu
Sprejmite izziv ter se preizkusite v vadbi, ki bo hitro preoblikovala telo in kjer boste kondicijo in moč pridobivali iz ure v uro. Poleg zapeljivih elementov bo pozneje od vas zahtevala tudi gimnastične sposobnosti.

Kako začeti: Nikar se ne ustrašite. Plesa ob drogu se boste začeli učiti počasi in se vsako vadbeno uro naučili katerega novega elementa, kar bo povečalo samozavest ter vas spodbudilo k osvajanju novih in težjih stvari.

Dobro za: Ker pri vadbi delajo prav vse mišice, boste napredek v moči celotnega telesa opazili zelo hitro. Zaradi intenzivnega raztezanja boste postali bolj gibčni, maščobne blazinice pa bodo začele izginjati.

Naučili se boste: Že prvo uro boste osvojili osnove vrtenja na drogu in se naučili osnovnih obratov ob njem. Plezanje po drogu zahteva nekoliko več moči v rokah, kar pride na vrsto zelo hitro; po nekaj mesecih, ko boste elemente lahko že povezovali v koreografijo, bodo na vrsti tudi težji elementi, kot je recimo visenje na drogu z glavo navzdol.

Potrebujete: Začetne tečaje boste verjetno obiskovali v dolgih pajkicah, gamašah, topu in baletnih copatkih. A več kot boste znali, manj boste oblečeni. Profesionalke vadijo le v čisto kratkih hlačkah in športnem nedrčku, oprijem telesa z drogom je tako boljši, kar je nujno za izvajanje težjih elementov.

Joga aerial

Če bi radi lebdeli po zraku ali vas navdušujejo veščine, ki jih izvajajo cirkuški mojstri oziroma plesalci na velikih odrih ter želite hkrati poskrbeti za zdravo hrbtenico in gibčno telo, potem je ta vadba prava za vas.

Kako začeti: Obstaja več različnih stilov in zahtevnostnih stopenj. Nekatere so bolj zahtevne in akrobatske, druge umirjene in sproščujoče. Vsekakor se boste na začetku naučili osnovnih položajev in prehodov ter si nabirali moči za zahtevnejše elemente, ki sledijo.

Dobro za: Tudi pri tej vadbi dela celotno telo, vaje pa blagodejno vplivajo na hrbtenico. Hitro boste utrdili trebušne mišice, izboljšali ravnotežje in povečali gibljivost.

Naučili se boste: Osvojili boste kombinacijo jogijskih položajev, obratov, prijemov in gibov, ki jih najdemo tudi pri gimnastiki, plesu ali fitnesu, predvsem pa boste s spoznavanjem telesa začeli zaupati sami sebi in brez strahu uživati v elementih, z glavo obrnjeno proti tlom.

Potrebujete: Lahka in oprijeta oblačila, ki vas pri vadbi ne bodo ovirala.

Ples ob stolu

Vadba je prava izbira tudi za tiste, ki mislite, da šport ni vaš najboljši prijatelj. Opogumite se, razpustite lase in kmalu boste lahko s seksi gibi zapeljali svojega izbranca ali preprosto spet našli čutno žensko, ki se skriva v vas.

Kako začeti: Za začetek je dovolj že zmerna kondicijska pripravljenost, potrebujete le malo več občutka za ritem, ples in zapeljevanje. A tudi če menite, da tega nimate, brez skrbi, saj bodo razpuščeni lasje in zapeljivi gibi v vas hitro prebudili skriti seksapil.

Dobro za: Trening se začne z intenzivnim ogrevanjem in razgibavanjem, zato boste zelo kmalu postali bolj gibčni. Poznejše izvajanje težjih elementov bo okrepilo vaše mišice zadnjice, rok, nog in trebuha.

Naučili se boste: Sprva boste osvojili lažje, a zapeljive elemente in plesne korake, ki se bodo po dveh mesecih rednih vaj začeli povezovati v koreografijo. To je tudi čas, ko boste lahko doma svojega najdražjega že presenetili s krajšim povezanim nastopom.

Potrebujete: Pri plesu ob stolu je pomembno, da se počutite seksi, zato so kratke hlače in oprijet top obvezni. Za lažje izvajanje obratov obujte baletne copate, čeprav boste lahko pozneje vadile tudi v visokih petah.

foto: Bodite opazni, ženstveni in vedno prvi na plesišču. Uspelo vam bo s tečajem plesa v visokih petah.

Ples v petkah

Bodite opazni, ženstveni in vedno prvi na plesišču. Uspelo vam bo s tečajem plesa v visokih petah, s katerim boste pridobili samozavest in noč na plesišču preživeli brez bolečih nog.

Kako začeti: Preprosto obujte visoke pete, se zazibajte v bokih in prepustite plesnim korakom.

Dobro za: Že med ogrevanjem boste naredili več vaj za ravnotežje, ki je pri plesu v petah zelo pomembno, saj je lahko le tako varen in sproščujoč. Hkrati se bodo med treningom v petah na prstih izoblikovale mišice, drugačne od tistih, ki se izoblikujejo, če trenirate v čevljih z ravnim podplatom.

Naučili se boste: Zapeljivih ženstvenih gibov, lahkotne hoje, opaznega plesa v visokih petah in najpomembneje – v visokih petah se boste naučili zaplesati varno in brez bolečin. Samozavest boste pridobili z atraktivnimi koreografijami, za še boljše doživetje bodo poskrbela pravila oblačenja, ki pričarajo občutek pravega odrskega nastopa.

Potrebujete: Udobne čevlje z visokimi petami. Na začetku bo tudi kakšen obliž prišel zelo prav.

Tverkanje

Poznate tverkanje – ta zapeljiv in izzivalni ples, pri katerem so na prvem mestu boki in čutno miganje z zadnjico?

Kako začeti: Preden se odločite osvojiti prvo lekcijo, si nekaj plesnih točk oglejte na spletu, nato pa zavrtite svojo najljubšo hip-hop ali pop glasbo, počepnite z razkoračenimi nogami, dlani položite na boke ter začnite migati z zadnjico naprej in nazaj.

Dobro za: Tverkanje je najboljši trening za čvrsto in lepo zaobljeno zadnjico. Med ogrevanje ne pozabite na počepe, saj boste z njimi pridobili zelo potrebno moč v nogah. Med plesom boste izboljšali ravnotežje, čvrstejše bodo postale tudi trebušne mišice.

Naučili se boste: Zapeljivih in hitrih gibov z boki in zadnjico, česar se bo zagotovo razveselil tudi vaš najdražji. In to ne le takrat, ko mu boste zaplesali, ampak tudi med intimnimi trenutki v postelji.

Potrebujete: Udobna oblačila. Za začetek poskusite z lahkotnimi ohlapnimi hlačami in oprijetim topom. Če želite biti zelo seksi, ohlapne hlače zamenjajte za čisto kratke hlačke. Tiste s slabšim ravnotežjem, kolena pred modricami (da, padci so na začetku lahko pogosti), zaščitite s ščitniki.

Orientalski plesi

Stopite v stik z orientalsko kulturo ter s čutnimi gibi prebudite žensko v sebi.

Kako začeti: Osnova orientalskega plesa je pravilna drža, zato boste najprej osvojili pravilne postavitve telesa ter osnovne gibe prsnega koša, medenice ter tudi rok in nog.

Dobro za: Poleg duhovnega spoznavanja ženstvenosti orientalski plesi povečajo občutek za koordinacijo. Gibanje z boki in zgornjim delom telesa intenzivno krepita mišice, drža se izboljša, bolečine v hrbtu izginejo. Pravilno dihanje in gibanje medenice ugodno vplivata tudi na abdominalne organe in rodila, nič čudnega, da je ples nekoč služil kot predpriprava na porod.

Naučili se boste: Elegance, zapeljivega in usklajenega gibanja z rokami, boki in zgornjim delom telesa. Sprva preproste elemente boste sčasoma povezovali v koreografijo, sestavljeno iz kompleksnejših elementov, ki bodo poudarili tudi vaše vse bolj izklesano telo.

Potrebujete: Udobna oblačila in šal ali ruto, ki pomaga okrepiti težišče bokov, takšna z zvončki pa poskrbi še za dodatni ritmični učinek.

prejšnji članek
Vedel je, da ga vara, a ni vedel, s kom
Svet slavnih
Vedel je, da ga vara, a ni vedel, s kom
naslednji članek
Najbolj znani nogometaš zdaj ljubi drugo!
Svet slavnih
Najbolj znani nogometaš zdaj ljubi drugo!