mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naraven trik za čiščenje pečice!

18. 2. 2022; 03.00
Avtor: V. M.
Kis, limona in soda bikarbona

V skledi zmešajte skodelico sode bikarbone in 1/3 vode. foto: Profimedia

Umazanijo lahko očistite na povsem naraven način.

Če neradi čistite z močnimi čistili, ki so na voljo v trgovinah, potem vam bo zagotovo všeč nasvet, kako se lahko čiščenja pečice lotite na bolj prijazen način. Zlasti, ker gre za izjemno učinkovit recept, s pomočjo katerega boste notranjost pečice očistili maščobe in trdovratne umazanije. Kako? Takole …

Potrebujete: beli vinski kis in sodo bikarbono. To sta sestavini, ki veljata za odlično naravno čistilo zoper zamaščeno umazanijo.

Očistite pečico brez strupenih kemikalij. foto: profimedia

Kako se lotiti najbolj naravnega čiščenja pečice?

- V skledo stresite lonček sode bikarbone in eno tretjino skodelice vode (glejte video). Nato sestavine dobro premešajte z žlico, da dobite gladko zmes.

- Iz pečice odstranite rešetke.

- V pripravljeno zmes sedaj pomakajte gobo ali krpo ter pasto temeljito nanesite na zamaščene in umazane dele pečice. Ko boste notranjost pečice dobro namazali s pasto, zaprite vrata pečice in pustite stati čez noč.

- Prazno plastenko z nastavkom za razpršilo napolnite z belim vinskim kisom. Notranjost pečice obilno popršite in pustite, da učinkuje nekaj minut.

- V posodo natočite vročo vodo in s pomočjo čiste krpe očistite iz površine ostanke zmesi in kisa. Pri tem nežno podrgnite površino in temeljito očistite vse kotičke. Pri debelo zamaščenih delih si lahko pomagate z ostrejšim pripomočkom, denimo lopatico. Naravno čistilo bo tekom noči umazanijo zmehčalo, tako da jo boste zlahka odstranili.

- Na koncu pečico še enkrat temeljito obrišite s čisto krpo in vodo. V posodo z vodo lahko dodate nekaj limoninega soka, ki bo nežno odišavil vašo pečico.

Ne spreglejte video navodil!

prejšnji članek
To je čaj, ki zdravi in neguje!
Zdravje
To je čaj, ki zdravi in neguje!
naslednji članek
Po učinkovitosti ta vadba prekaša tek
Zdravje
Po učinkovitosti ta vadba prekaša tek
#nasazenazenska
nasazenazenska