Vibracija, duhovnost Dobra karma

Testirajte svojo vibracijo s pomočjo teh štirih ...

Caleb Murray Svet24.si

Zvezdnikov sin med protesti ugriznil policista

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

pravna fakulteta Svet24.si

Zakaj je študijska literatura na pravni fakulteti...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

S soljo nad trdovratno umazanijo
| zf

S soljo nad trdovratno umazanijo

Če moramo izbirati med naravnimi sestavinami za čiščenje stanovanja, najpogosteje pomislimo na kis in sodo bikarbono. Nikakor pa to ni vse, preizkusite čiščenje s soljo.

Kuhinjske soli načeloma le redko zmanjka, zato bo to čistilo zmeraj pri roki. Rešilo nas bo iz zagate tudi takrat, ko ne bomo več vedeli, kako ukrepati. Morda ste za nekatere trike že slišali, verjamemo pa, da vam bodo nekateri močno olajšali čiščenje.

MADEŽI VINA

Nesreča nikoli ne počiva in med prijetnim klepetom s kozarcem vina v roki se zelo hitro zgodi, da nekaj kapljic ošvrkne del namiznega prta, srajce, morda celo preproge. Gre za običajno težavo, ki pa ni nerešljiva. Rešitev je v soli, toda ukrepati morate hitro. Madež čim prej posujte s soljo, še bolje bo, če boste sol pomešali s sodo bikarbono. Počakajte, da sol nase veže tekočino, nato pa območje madeža zdrgnite ali madež posesajte. Na preprogo ali namizni prt nato nanesite nekaj kapljic limoninega soka ali pa madež posujte s sodo bikarbono in popršite s kisom, da se speni.

UMAZANA LIKALNA PLOŠČA

Na vroči likalni plošči se lahko zaradi previsoke temperature ali nepravilnega likanja pojavijo lise. Te so velikokrat lepljive in preprečujejo nemoteno drsenje po tkanini, težko jih je tudi odstraniti. Pomagajte si s soljo. Na papirnato brisačo vsujte žličko soli, nato pa večkrat polikajte površino. Svetujemo vam, da izklopite izpuh pare, saj se bo sol v nasprotnem primeru oblikovala v kepe. Tako boste poskrbeli za hitro čiščenje likalne plošče, ob tem pa poskrbeli tudi, da se oblačila ne bodo sprijemala z likalno površino.

ODSTRANJEVANJE ŠMINKE

So na kozarcih in priboru kljub pranju z detergentom in vročo vodo še zmeraj sledi šminke? Pomagajte si s soljo. Včasih je madeže res težko odstraniti, zato jih nekoliko omočite in »posolite«. Potem pa nežno zdrgnite in navdušeni boste, kako hitro bodo madeži izginili. Preprosta, a sijajna metoda bo odlična tudi pri čiščenju šminke z bombažnih prtičkov. Prtičke z madeži nekoliko omočite, posujte s soljo in operite v pralnem stroju.

***CIFRA: 1 žlička soli na kuhinjski krpi bo očistila madeže z likalnika POUDAREK: Sol bo pomagala tam, kjer običajna čistila navadno ne zaležejo. DEZINFEKCIJA Kuhinjska deska se lahko hitro spremeni v pravo gojišče bakterij. Odstranite jih s kombinacijo limone in soli. Desko najprej podrgnite s koščkom limone, nato pa posujte s soljo. ODMAŠEVANJE ODTOKOV Če boste mešanici sode bikarbone in kisa dodali še sol, bo delo opravljeno še bolje. V odtok najprej stresite 50 gramov soli in 50 gramov sode bikarbone, nato vanj vlijte še približno 100 mililitrov kisa. KOPALNIŠKE ZAVESE Plastične zavese najprej poškropite z detergentom, nato pa posujte s soljo. Pustite čez noč in zdrgnite s ščetko. pps nazdravljanje: Madeže vina hitro potresite s soljo in preprečite katastrofo.***