žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Otroci: Kakšna naj bo domača oskrba v primeru okužbe?
| K.M.

Otroci: Kakšna naj bo domača oskrba v primeru okužbe?

Otroci, Dreamstime

Dr. Tina Plankar Srovin, pediatrinja na Infekcijski kliniki, je pojasnila, kakšna naj bo domača oskrba otrok, ki so okuženi s COVID19, a ostajajo v domači oskrbi.

Do danes imamo 21 otrok, okuženih s COVID19. Nihče ne potrebuje hospitalizacije, bolezen poteka v blagi obliki. Zakaj jih je kljub temu nujno zaščititi in kdaj k zdravniku, pojasnjuje dr. Tina Plankar Srovin, pediatrinja na Infekcijski kliniki.

"Če otroci zbolevajo, imajo praviloma blago obliko, a so prenašalci bolezni, kar pomeni, da jo lahko prenesejo na druge ljudi.Ogroženi so predvsem starejši, tako da je pomembno, da obolele otroke držimo stran od starejših ljudi. Družina naj bo v samoizolaciji," je povedala dr. Tina Plankar Srovin, pediatrinja na Infekcijski kliniki, in dodala, kako naj za obolele otroke skrbijo v domači oskrbi. 

"Kot vsako drugo virozo, blage oblike zdravimo z uživanjem dovolj tekočine, uporabljamo paracetamol, otroci so doma in veliko pijejo. Če starše karkoli zaskrbi, naj pokličejo svojega zdravnika, ki bo podal nadaljna navodila. Naprimer, če ne morejo zbiti temperature, če imajo občutek, da otrok težje diha, če sam pove, da težko diha. Če je otrok ne žlei piti in pa, če ima otrok že kakšno predhodno bolezen."