stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naj pred kurativo prevlada preventiva

14. 9. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
Laboratorij_1 (2)

Laboratorij foto: Dreamstime

Številne svetovne raziskave so potrdile predvidevanja, da sodoben tempo življenja zahteva svoj davek, ki vpliva tudi na zdravje posameznika.

Nekatere zdravstvene težave lahko vsak opazi že s preprostim pogledom v ogledalo, na tehtnico, vsakodnevno energijo oziroma njeno pomanjkanje in z znaki, ki kažejo na padec imunskega sistema oziroma določena bolezenska stanja. Sem vključujemo povišano telesno temperaturo, glavobole, utrujenost, kašelj, spremembe na koži in lasišču ... Spet druge zdravstvene težave lahko ugotovimo šele, ko obiščemo zdravnika in ta poda svoje strokovno mnenje in diagnozo. Številne bolezni oziroma težave z zdravjem pa lahko potrdimo šele s podrobnimi diagnostičnimi preiskavami, ki se jih v resnici v povprečju preredko poslužujemo. 

Laboratorij foto: Dreamstime



Priporočljiva preventiva
Kolikokrat ste v svojem življenju dejansko že dobili vpogled v stanje svojega telesa, notranjih organov, zdravstveno stanje krvi ...?  Laboratorijske hematološke, biokemijske in imunokemijske preiskave krvi, osnovni testi hemostaze ter preiskave urina in blata pokažejo dejansko stanje celotnega človeškega organizma. Tako posamezniku in njegovemu zdravniku podajo realno sliko o zdravstvenem stanju in morebitnih zdravstvenih težavah. S tem lahko določeno težavo preventivno preprečimo oziroma jo začnemo dovolj zgodaj zdraviti, da ne pride do neželenih zapletov oziroma razvoja nadaljnjih bolezni. 
Med preventivne laboratorijske preiskave se tako uvrščajo tudi jetrni in ledvični testi, testi nivoja lipidov, hemogram, preiskave ščitnične in ostalih hormonov, testi nivoja vitaminov ... 

prejšnji članek
Gašper Rifelj izpovedal svojo ljubezensko zgodbo?
Svet slavnih
Gašper Rifelj izpovedal svojo ljubezensko zgodbo?
naslednji članek
Pljučni rak, tihi ubijalec
Zdravje
Pljučni rak, tihi ubijalec