vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Naj pred kurativo prevlada preventiva
| K.M.

Naj pred kurativo prevlada preventiva

Laboratorij, Dreamstime

Številne svetovne raziskave so potrdile predvidevanja, da sodoben tempo življenja zahteva svoj davek, ki vpliva tudi na zdravje posameznika.

Nekatere zdravstvene težave lahko vsak opazi že s preprostim pogledom v ogledalo, na tehtnico, vsakodnevno energijo oziroma njeno pomanjkanje in z znaki, ki kažejo na padec imunskega sistema oziroma določena bolezenska stanja. Sem vključujemo povišano telesno temperaturo, glavobole, utrujenost, kašelj, spremembe na koži in lasišču ... Spet druge zdravstvene težave lahko ugotovimo šele, ko obiščemo zdravnika in ta poda svoje strokovno mnenje in diagnozo. Številne bolezni oziroma težave z zdravjem pa lahko potrdimo šele s podrobnimi diagnostičnimi preiskavami, ki se jih v resnici v povprečju preredko poslužujemo. 

Foto: Dreamstime - LaboratorijPriporočljiva preventiva
Kolikokrat ste v svojem življenju dejansko že dobili vpogled v stanje svojega telesa, notranjih organov, zdravstveno stanje krvi ...?  Laboratorijske hematološke, biokemijske in imunokemijske preiskave krvi, osnovni testi hemostaze ter preiskave urina in blata pokažejo dejansko stanje celotnega človeškega organizma. Tako posamezniku in njegovemu zdravniku podajo realno sliko o zdravstvenem stanju in morebitnih zdravstvenih težavah. S tem lahko določeno težavo preventivno preprečimo oziroma jo začnemo dovolj zgodaj zdraviti, da ne pride do neželenih zapletov oziroma razvoja nadaljnjih bolezni. 
Med preventivne laboratorijske preiskave se tako uvrščajo tudi jetrni in ledvični testi, testi nivoja lipidov, hemogram, preiskave ščitnične in ostalih hormonov, testi nivoja vitaminov ...