stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Preženimo kurja očesa in preprečimo glivice

15. 9. 2020; 03.00
Avtor: Tea Dečman
noge

Med najpogostejše simptome sodijo krči v nogah. foto: Dreamstime

Kar 80 odstotkov ženskima katero od opisanih težav z nogami, prizadenejo predvsem tiste, ki veliko stojijo. A brez skrbi, z našimi nasveti bodo bolečine v nogah preteklost!

Preozka ali nova obutev lahko kožo hitro odrgne in že je tu žulj, ki se pri vsakem tretjem človeku lahko spremeni v pravo nadlogo. Obliži zoper žulje pospešijo celjenje, poleg tega vsrkavajo tekočino, ki se izceja iz žulja. Dodaten nasvet: preden obujete nove čevlje, kritične predele stopal natrite z vazelinom. To preprečuje drgnjenje in nastanek žuljev.

Kurja očesa nastanejo zaradi stalnega pritiska

Preozki in koničasti čevlji ne povzročajo le žuljev, ampak tudi kurja očesa. Pomaga pa tole: pet zdrobljenih protibolečinskih tablet z acetilsalicilno kislino zmešajte s pol čajne žličke limoninega soka in ravno toliko vode. Mešanico nanesite na kurje oko in pustite učinkovati deset minut, nato ta predel zdrgnite s pilo. Uporabite lahko tudi obliže za kurja očesa, ki so na voljo v lekarnah in drogerijah.

Preozki in koničasti čevlji ne povzročajo le žuljev, ampak tudi kurja očesa. foto: dreamstime

Preprečimo trdovratne glivice

V bazenu ali trgovini s čevlji – glivice lahko staknete povsod. In potem ko se na stopalih razmnožijo, le redko izginejo same od sebe. V lekarni povprašajte po antimikotičnih pripravkih, ki so ob redni uporabi najboljša rešitev glivičnih težav. V prihodnje pa v bazenih, hotelih ali garderobah trgovin nikoli ne hodite bosi. Kadar v trgovini s čevlji preizkušate obutev, si vedno nataknite tudi najlonsko nogavico za enkratno uporabo.

4 blagodejne vaje za stopala

1. Stojte vzravnano, z nogami skupaj. Dvignite se na prste in položaj zadržite nekaj sekund. Vrnite se v izhodišče. Ponovite vsaj desetkrat. 2. Stojte vzravnano, na prstih. Izmenično dvigujte desno in levo nogo, in sicer toliko, da v kolenih ustvarite pravi kot. Ob dvigu mora biti stegno vzporedno s tlemi. 3. Sedite na rob stola in se z rokami primite ob sedalo. Dvigajte se na prste in vajo ponovite vsaj desetkrat. 4. V sedečem položaju z nogo rišite po tleh osmico. Ponovite desetkrat z vsako nogo.

prejšnji članek
Pripravite se na kurilno sezono
Zdravje
Pripravite se na kurilno sezono
naslednji članek
Izpostavili problematiko pitja alkohola v slovenski družbi
Zdravje
Izpostavili problematiko pitja alkohola v slovenski družbi