Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

profimedia-0565510654 Svet24.si

Hči Heidi Klum se zanima za manekenstvo

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

zavod za zaposlovanje, brezposelnost Svet24.si

Koliko kriznega denarja je romalo v roke ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

Špela Grošelj 2 Odkrito.si

Špela z novo pesmijo "posilila" minljivčke

gospoda, david-urankar, jure-godler, podcast Odkrito.si

Dame in gospodje, GOSPODA!

Svetovni dan otrok: Posledice krize bodo čutili vse življenje
| STA

Svetovni dan otrok: Posledice krize bodo čutili vse življenje

otroci v naravi, Profimedia

Otroci po vsem svetu bodo danes obeležili svetovni dan otrok, 20. november. Kriza zaradi pandemije covida-19 je prizadela tudi pravice otrok, ki bodo posledice čutili vse življenje, če na problematiko ne bo ustreznega odziva, so posvarili v Skladu Združenih narodov za otroke.

Poudarjajo, da bi lahko zaradi okrnitve in prekinitve nekaterih nujnih storitev v prihodnjih 12 mesecih zabeležili dodatna dva milijona smrti otrok in 200.000 mrtvorojenih otrok.

Svetovni dan bo tokrat potekal pod geslom Vključite me, sem ključ do rešitve. "Čas je, da vsi skupaj začnemo upoštevati otroke pri ustvarjanju skupne prihodnosti in jim slediti, ko nas učijo s svojim zgledom. Kot nosilci sprememb se namreč zavedajo, da je odgovornost za svet, ki si ga želijo, tudi njihova," so besede izvršnega direktorja Unicefa Slovenija Tomaža Bergoča povzeli v tej organizaciji.

Otroci iz vse Slovenije, Unicefovi mladi ambasadorji in mediji bodo danes sodelovali na spletni delavnici za spremembe. Otroke bo podprl tudi predsednik republike Borut Pahor.

Foto: Profimedia - Med preštevanjem se je izkazalo, da je izginila (fotografija je simbolična).

Zaradi epidemije se letos z velikimi pritiski in težavami soočajo ne le odrasli, ampak tudi otroci in mladostniki, pa je izpostavila Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Njihove ranljivosti in stiske, ki jih povzroča epidemija, odrasli velikokrat ne moremo razumeti, zato je reševanju težav otrok in mladostnikov treba nameniti večjo pozornost, so poudarili.