tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

tina-kunakey Odkrito.si

Prej z Monico, sedaj z NJO ...

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

D kot depresija in D kot vitamin - z roko v roki
| Promocijsko sporočilo

D kot depresija in D kot vitamin - z roko v roki

V skupino anksioznostnih motenj uvrščamo več različnih motenj: generalizirano anksioznostno motnjo, panično motnjo, fobije, posttravmatsko stresno motnjo in obsesivno kompulzivno motnjo., Profimedia

V nasprotju z drugimi vitamini vitamin D deluje kot hormon in prav vsaka celica v telesu ima zanj receptorsko mesto.

Pomen vitamina D za nekatere težave je znan že dlje časa, tudi dejstvo, da ustrezna raven vitamina D v krvi izboljša razpoloženje.
Zdaj pa je dokazano, da je tudi depresivno razpoloženje prav lahko znak pomanjkanja vitamina D. Nekatere nadzorovane študije so pokazale, da dodajanje vitamina D pomaga izboljšati depresijo, vključno s sezonsko depresijo, ki se pojavi v hladnejših mesecih - torej je trenutno na pohodu. In poskrbimo, da nas ne ulovi …

Samo s prehrano in sončno svetlobo (ki jo je v tem času najmanj v letu) vitamina D dobimo premalo. Za zadosten vnos pa poskrbijo vitamini in minerali v tekoči obliki z visoko vsebnostjo hranil v prehranskih dopolnilih.

Pri holistic.si za zvišanje ravni vitamina D še posebej priporočajo tekoče prehransko dopolnilo Vitamin D3 in K2. Vitamin D namreč spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se kalcij v telesu nalaga na prava mesta. Skupaj pa ne pripomoreta le k ohranjanju zdravih kosti in trdnih zob, izboljšata tudi fizično zmogljivost, okrepita imunski sistem in pripomoreta tudi k dvigu energije in razpoloženja.