Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

D kot depresija in D kot vitamin - z roko v roki

18. 12. 2020; 11.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
Depresija

V skupino anksioznostnih motenj uvrščamo več različnih motenj: generalizirano anksioznostno motnjo, panično motnjo, fobije, posttravmatsko stresno motnjo in obsesivno kompulzivno motnjo. foto: Profimedia

V nasprotju z drugimi vitamini vitamin D deluje kot hormon in prav vsaka celica v telesu ima zanj receptorsko mesto.

Pomen vitamina D za nekatere težave je znan že dlje časa, tudi dejstvo, da ustrezna raven vitamina D v krvi izboljša razpoloženje.
Zdaj pa je dokazano, da je tudi depresivno razpoloženje prav lahko znak pomanjkanja vitamina D. Nekatere nadzorovane študije so pokazale, da dodajanje vitamina D pomaga izboljšati depresijo, vključno s sezonsko depresijo, ki se pojavi v hladnejših mesecih - torej je trenutno na pohodu. In poskrbimo, da nas ne ulovi …

Samo s prehrano in sončno svetlobo (ki jo je v tem času najmanj v letu) vitamina D dobimo premalo. Za zadosten vnos pa poskrbijo vitamini in minerali v tekoči obliki z visoko vsebnostjo hranil v prehranskih dopolnilih.

Pri holistic.si za zvišanje ravni vitamina D še posebej priporočajo tekoče prehransko dopolnilo Vitamin D3 in K2. Vitamin D namreč spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se kalcij v telesu nalaga na prava mesta. Skupaj pa ne pripomoreta le k ohranjanju zdravih kosti in trdnih zob, izboljšata tudi fizično zmogljivost, okrepita imunski sistem in pripomoreta tudi k dvigu energije in razpoloženja.

prejšnji članek
Žrtev nepridipravov tudi Robert Roškar
Svet slavnih
Žrtev nepridipravov tudi Robert Roškar
naslednji članek
Solze v raju: Zlobni Kaya zasebno neprepoznaven!
Svet slavnih
Solze v raju: Zlobni Kaya zasebno neprepoznaven!