900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Živila, ki vsebujejo najmanj kalorij

19. 5. 2022; 02.00
Avtor: V.M.
dieta, sadje, zelenjava

Hrana, ki vsebuje malo kalorij foto: dreamstime

Če si prizadevate izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, potem vam bo zagotovo v pomoč seznam živil, ki vsebujejo zelo malo kalorij. Privoščite si jih lahko brez slabe vesti.

Predstavljamo vam živila, ki vsebujejo negativne kalorije. To pomeni, da telesu zagotovijo manj energije, kot jih lahko porabi organizem za njihovo presnovo. Tovrstna živila imajo tako veliko moč, da več kot jih boste zaužile, hitreje boste hujšale. Se sliši krasno, kajne? Potem pa le v akcijo!

Redkvice

V eni sami redkvici se skriva ena kalorija, da bi slednjo telo prebavilo, pa potrebuje vsaj tri. Redkvice razstrupljajo telo in veljajo za odličen naravni diuretik, saj povečujejo nastajanje urina in ga odvajajo iz telesa. Izjemno priljubljene so pri hujšanju, vsebujejo namreč zelo malo ogljikovih hidratov, skoraj nič kalorij, telesu pa dajejo občutek sitosti.

redkvičina solata foto: Dreamstime

Jabolka

V enem srednjem jabolku je približno 100 kalorij. Veliko? Ja, toda da bi telo jabolko prebavilo, jih porabi 120. Jabolko vsebuje 85 odstotkov vode, poleg dragocenih snovi pa bo vaše telo oskrbelo z 30 odstotki dnevne priporočene količine prehranske vlaknine. Poleg tega vas bo jabolko nasitilo, vam dalo moč in spodbudilo presnovo.

Grenivka

V 100 gramih grenivke se skriva zgolj 32 kalorij. Telo jih za presnovo potrebuje dvakrat več. Zdravilne učinkovine vam bodo pomagale pri razgradnji maščobnih celic, poleg tega pa pospešujejo presnovo, čistijo črevesje in vlažijo telo. Ker vsebuje veliko vlaknin, vas bo grenivka nasitila.

Rdeča grenivka foto: Dreamstime

Zelena solata

Koliko kalorij vsebuje skodelica zelene solate? Približno osem, za presnovo pa telo potrebuje trikrat več energije. Poleg tega vsebuje veliko vode, vitaminov, mineralov in vlaknin, ki izboljšujejo prebavo ter vežejo nase strupene in maščobne snovi.

Hrana, ki vsebuje malo kalorij

Ste vedele, da lahko najdemo med živili tudi takšne bisere, ki ne vsebujejo skoraj nič kalorij? Zaužijete jih lahko toliko, da vas bodo nasitila, poleg tega pa boste poskrbele za zadosten vnos vitaminov in mineralov in ob enem tudi shujšale. Med slednje sodijo sledeča živila: paradižnik, beluši, špinača, šampinjoni, zelena, korenje, lubenica, kumare, brokoli, ananas, paprika, jajčevci, blitva, citrusi, marelice, jagode, cvetača …

Sadje in zelenjava, ki ju imamo teden ali več v hladilniku, tam izgubita več vitaminov, kot če bi ju zamrznili foto: dreamstime

prejšnji članek
Kakšen tip človeka ste, če se ravnamo po starih kitajskih spisih?
Zdravje
Kakšen tip človeka ste, če se ravnamo po starih kitajskih spisih?
naslednji članek
Bolezen je tako huda, da bi bolniki potrebovali podporo psihologa
Zdravje
Bolezen je tako huda, da bi bolniki potrebovali podporo psihologa