stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Hrvaško Zagorje - SPA kirajte in se poslovite od stresa!

30. 6. 2021; 08.29
Avtor: Oglasno sporočilo
1200x1200-banner-SLO
Ob omembi Hrvaškega Zagorja bodo mnogi najprej pomislili na zeleno barvo. Gurmani bodo hvalili lokalne jedi, med katerimi so najbolj znani štruklji, ljubitelji zgodovine pa bodo z veseljem razlagali, da so se v Zagorju rodili številni hrvaški velikani, umetniki in uporniki ter da je pred sto tisoč leti tu našel svoj dom krapinski pračlovek.

Namesto da izgubljate čas s sestavljanjem časovnega stroja, da bi se vrnili v obdobje graščakov, princes in vitezov ali v dobo neandertalcev, si poenostavite življenje in se odpravite v gričevnato Zagorje. Kamorkoli boste prišli, boste zagotovo naleteli na kakšen grad, kjer boste kraljevsko uživali v razkošnih dvornih jedeh.

Ste utrujeni in naveličani vsega? Potrebujete dober oddih ali vsaj sproščujoč konec tedna – da je okolje mirno, vendar vseeno živahno; da je nastanitev vrhunska, vendar ne predraga; da lahko izbirate, vendar ne morete izbrati napačno. Vse svoje želje lahko potešite na enem mestu – v Zagorju.

Ne glede na to, ali se želite kopati v bazenu s termalno vodo, se sprehajati v naravi ali uživati v spa in wellness tretmajih, vam je na voljo kar nekaj možnosti. Ljubitelji romantike se bodo zagotovo zaljubili v manjše, a bolj intimne hotele in počitniške hiške s pogledom na zagorske griče ter uživali v nežnih objemih razkošnih ponudb.

foto: Arhiv Nino Verdnik

Zabavno, sproščujoče, zdravilno – tako bi lahko z nekaj besedami opisali Terme Tuhelj, največje kopališče na Hrvaškem. Ustvarjalna Art & Spa ponudba, zdravilno blato, termalna voda, največji svet savn … vam bodo zagotovili novo dimenzijo oddiha med čudovitimi griči Hrvaškega Zagorja. Ljubitelji samote in narave bodo uživali v povsem opremljenem sodobnem kampu Vita****, za ljubitelje razkošja pa je na voljo Glamping Village s prostornimi mobilnimi hišicami, zasebno spa cono ter otroškim in wellness bazenom.

foto: Arhiv Nino Verdnik

Hotel Terme Jezerčica je v osrčju Hrvaškega Zagorja, v kraju Donja Stubica, na izviru naravne zdravilne vode. Aktualni slogan »Tako blizu, pa vendar dovolj daleč« odlično opisuje vse, kar vas čaka v teh vedno bolj priljubljenih termah. Ob wellness in gastronomski ponudbi ter osmih bazenih v hotelu Jezerčica boste gotovo našli kopico privlačnih razlogov za aktivne počitnice. Sobe so elegantno opremljene in premorejo vse, kar je potrebno za odlično sprostitev. Manjkate samo še vi.

foto: Željko Grgić (HAK)

Bluesun hotel Kaj, ki stoji v osrčju Marije Bistrice, najbolj znanega hrvaškega svetišča, ponuja vrhunsko kulinariko v restavracijah Bistricza in Academia, ki sta vodilni v gastronomski ponudbi Hrvaškega Zagorja. Ko se utrudite, se ustavite v Wellness in SPA oazi v sklopu hotela, kjer vam bodo hitro povrnili moči in vas pripravili na nov dan. Zagorje je ena najboljših in najatraktivnejših kolesarskih destinacij na Hrvaškem, Bluesun hotel Kaj pa je prvi certificirani kolesarski hotel v Zagorju!

Hotel Matija Gubec je v Stubičkih Toplicah, blizu izvira termalne in zdravilne vode, kjer se lahko resnično sprostite. Bazeni z zdravilno vodo vas bodo poživili in sprostili, in če menite, da to ne bo dovolj, so tu še nove savne in svet masaž, kjer si lahko privoščite masažo na osnovi visokokakovostnih naravnih olj.

V Vilo Magdaleno bi se zlahka zaljubili, še posebno če ste romantična duša in želite preživeti nepozabne dni s svojo ljubljeno osebo. Čaka vas ponudba wellnessa, masaž in odlične kulinarike ustvarjalne zagorske kuhinje, dopolnjene z elementi francoske in italijanske kuhinje. Ali ste pripravljeni za bolj romantično doživetje Zagorja?

Brezplačno * hitro antigensko testiranje (BAT) na SARS-CoV-2 ob vrnitvi domov za vse tuje turiste, ki junija, julija ali avgusta preživijo najmanj 2 nočitvi v Krapinsko-zagorski županiji. 

* Pravico do brezplačnega hitrega antigenskega testiranja (BAT) imajo vsi tuji turisti, ki za vrnitev v matično državo potrebujejo negativni test SARS-CoV-2.

Med spokojnimi zagorskimi griči, v mestu Oroslavje, je Restavracija & Hotel Zagi, ki s svojo bogato in privlačno ponudbo zadovoljuje visoke standarde. Vdihnite, okusite in se dotaknite Zagorja. In Zagorje se bo dotaknilo vašega srca.

Čeprav je Zagorje bogato z osupljivimi naravnimi lepotami, termalnimi vrelci ter številnimi zdravilišči, vilami in hoteli, je nekako najbolj poznano po svoji kulinarični ponudbi.

Če boste obiskali restavracijo, opremljeno v avtohtonem zagorskem slogu, ali očarljivo zagorsko klet, vas bodo pričakale mamljive vonjave purana ali račke z mlinci, toplih štrukljev, koruzne »zlivanke«, toplega domačega kruha, okrepčate pa se lahko tudi z nagrajenimi zagorskimi vini. Raj za oči, raj za brbončice, raj za želodčke. Vse to je Zagorje.

V času, ko je za družinske trenutke vedno manj časa, je dobro imeti prostor, ki bo všeč vsem – od najmlajših do najzrelejših. V Zagorju lahko vsaka generacija najde nekaj zase. Idealna destinacija za družinski oddih.

foto: Arhiv Jasenka Haleuš

Če ste se že naveličali kolesarjenja ali pohodništva ter iščete nekaj novega in vznemirljivejšega, obiščite park znanja, kjer lahko skozi interaktivni pristop izveste številne zanimive stvari. Ob poletu z balonom na vroči zrak boste imeli priložnost videti Zagorje iz ptičje, ob jahanju konj pa iz jezdečeve perspektive. Tisti, ki želijo začutiti še močnejši naval adrenalina, lahko doživijo let v simulatorju helikopterja ali pa se rešijo nakopičenega stresa s plazenjem, skrivanjem in streljanjemna igriščih za paintball.

Naslov ene najbolj znanih pesmi o Zagorju je »Lepe ti je Zagorje zelene«. In vsi takoj vedo, kaj je želel pesnik povedati. Slikoviti zeleni griči, posejani z gradovi, dvorci, cerkvami, kletmi in vinogradi, med njimi pa se vijejo vinske poti in steze ...

foto: Arhiv Vuglec Breg

prejšnji članek
Miran Rudan, kot ga ne poznate
Svet slavnih
Miran Rudan, kot ga ne poznate
naslednji članek
Saša Lendero o utesnjenosti v zakonu
Svet slavnih
Saša Lendero o utesnjenosti v zakonu