dezodorant, higiena, pazduhe, potenje foto: Dreamstime
Hrana močnih vonjav zelo vpliva na vonj potu, vsaj tako trdijo. Če ste že nagnjeni k temu, da se precej potite, je prav, da se tudi zavedate svoje prehrane, ki lahko še poslabša stanje. Čebula in česen izzivata žveplasto in ostro pot. Začimbe, kot so janež, kumina, kari v prahu, kakor tudi zelje in brokoli, peljejo do neprijetnih vonjav. Prehrana, ki je bogata z rdečim mesom, mlečnimi izdelki in alkoholom, proizvaja značilni vonj potu, na katerega se ljudje s časom navadijo. Najpomembnejše je, da se izogibate rdečih pekočih paprik, ker kapsaicin, ki je v njih, stimulira živčne receptorje v ustih na enak način kot toplota in zaradi tega naše telo misli, da nam je vroče, možgani pa nam takrat pošiljajo signal, da se moramo potiti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.