Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Najintimnejši kotiček doma

11. 2. 2016; 10.13
Avtor: Barbara Sršen
Najintimnejši kotiček doma
Sodobna in dobro načrtovana kopalnica je prostor, brez katerega si življenja ne moremo več zamišljati.

Sodobna in dobro načrtovana kopalnica je prostor, brez katerega si življenja ne moremo več zamišljati. Številni inovativni izdelki nam dajejo priložnost, da jo opremimo v skladu z našimi zahtevami in potrebami. Prostor, ki smo ga v preteklosti bolj ali manj uporabljali le kot stranišče, je s časom spremenil svoj namen. Kopalnica je oseben prostor, kamor se umaknemo, da bi se sprostili in pozabili na vsakodnevne težave. Je naš intimni kotiček v stanovanju, zato razmislimo o svojih navadah in potrebah in danostih prostora ga v skladu s tem opremimo.
 
40 minut na dan v kopalnici
Evropska raziskava o »kopalničnih navadah« je prinesla zanimive ugotovitve: ženske preživijo v kopalnici okoli 40 minut na dan, ob koncu tedna pa tudi do 55 minut. Pri moških znaša ta čas med tednom 35 minut in ob koncu tedna do 40 minut. Pod prho smo približno 7 minut. Raziskave, ki so jih izvedli v Avstriji, so pokazale, da se vsak dan prha 70 odstotkov vprašanih, več kot polovica jih stopi pod prho samo zaradi užitka. Veliko parov doživlja prhanje ali kopanje v kadi v dvoje kot posebno obliko odnosa.
 
Oprema majhne kopalnice
Veliko stanovanj v blokih ali stolpnicah ima precej majhne kopalnice. Vendar danes, glede na razvejeno ponudbo kopalniške opreme, zadostuje že samo nekaj kvadratnih metrov, da zadovoljimo naše želje.
 

prejšnji članek
Domača pisarna
Življenjski slog
Domača pisarna
naslednji članek
Pisani obešalniki naj polepšajo dom
Življenjski slog
Pisani obešalniki naj polepšajo dom