901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Naj bo vaš dom ustrezno zavarovan

1. 7. 2020; 03.00
Avtor: K.M.
AdobeStock_181514644

zavarovanje nepremičnine foto: AdobeStock

Kar presenetljivo je, kako pogosto ljudje pozabimo na zavarovanje lastnega doma. To pa je še bolj pomembno v času dopustov, ko ni nikogar doma.

Zavarovanje doma, hiše oziroma nepremičnine ni pomembno samo zaradi vlomov, ki so v času dopustov statistično bolj pogosti. Tu ne gre pozabiti niti na stroške, ki so posledica požarov, strel, poplav, toč, udarcev vozil, potresa ... V času dopusta se lahko zgodi veliko nepredvidljivih stvari, ki lahko vplivajo na varnost vašega doma, vseeno pa na kvalitetno zavarovanje ne gre pozabiti skozi celo leto, saj nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi, na koncu pa bi bil strošek brez zavarovanja še toliko višji.

zavarovanje nepremičnine foto: AdobeStock

Cena ni edini faktor

Številni pri sklepanju zavarovanj še vedno gledajo na končno ceno, ki pa niti ni tako zelo pomembna, ko se odločate za zavarovalnico, kjer boste zavarovanje sklenili. Svetujemo vam, da dobro preverite, kaj vaše zavarovanje vsebuje, kaj cena, ki jo letno plačujete, krije, kakšni so pogoji zavarovanja, kaj krije, kakšna bo višina kritja v primeru nevšečnosti, kakšna je franšiza, ali zavarovanje vsebuje domsko asistenco in kaj ta dejansko ponuja.

Domska asistenca

Izračunajte, koliko bi potrebovali vaši najbližji, da jim bo zavarovanje zares v pomoč. foto: Oglasno sporočilo

Zavarovalnice ponujajo tudi domsko asistenco, ki jo že v večini primerov poznamo pri zavarovanju naših jeklenih konjičkov. Ključne prednosti so predvsem 24-urna pomoč in pa reševanje samega škodnega primera. Velja za zasebno hišo, stanovanje in stanovanjsko opremo. Kaj pa vsebuje? Pobrskali smo za ponudbami, ki so zgolj informativnega značaja, o točni asistenci se pozanimajte ob sklenitvi zavarovanja, ko vam bodo razložili, kaj točno katera od postavk pomeni.

V zavarovalnici Sava domska asistenca vsebuje redno svetovanje, nadomestno bivanje v hotelu v vrednosti 50 evrov na noč za zavarovano osebo do zneska 1000 evrov, odpiranje vhodnih vrat v primeru okvare ključavnice, organizacija in plačilo vrnitev v Slovenijo, če je zavarovana oseba v tujini, obrtniška dela za nujna popravila, odpravo škode in nunjno varovanje premoženja do največ 500 evrov. Pri zavarovalnici Generali ponujajo še dostavo nadomestne zamrzovalne skrinje, najem električnega agregata, oskrba z najnujnejšimi potrebščinami

prejšnji članek
Slovensko mesto, ki vedno znova navduši
Življenjski slog
Slovensko mesto, ki vedno znova navduši
naslednji članek
Kako se za vedno znebiti bradavic?
Zdravje
Kako se za vedno znebiti bradavic?
#nasazenazenska
nasazenazenska