nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Deževnica kot orodje varčevanja

31. 5. 2022; 04.00
Avtor: K.M.
dezevnica

Deževnico lahko uporabljate tudi pri hišnih opravilih. foto: Shutterstock

Deževnico lahko zbiramo za pitje ali uporabimo kot vodo za izplakovanje ali namakanje. Prihranite lahko tudi do 50 odstotkov pitne vode.

Tako kot številni drugi naravni viri se je v zadnjih letih podražila tudi pitna voda. Čeprav je Slovenija bogata s pitno vodo, bi vseeno morali bolj paziti na njeno uporabo in iskati alternative.

DEŽEVNICA

Odlična alternativa, katere uporaba sega tisočletja v zgodovino, je deževnica, ki se sicer najpogosteje uporablja za splakovanje stranišč, zalivanje vrta, čiščenje okolice doma in pranje vozil ter seveda za pranje perila. Nekateri pa naredijo še korak dlje in jo uporabljajo za prhanje ali celo kuhanje. Deževnica je priljubljena, saj gre za tako imenovano mehko vodo, ki ne vsebuje nobenih mineralov.

PRIDOBIVANJE

Deževnico lahko pridobivamo na različne načine. Najbolj pogost je seveda zbirnik ali že navaden plastični sod, v katerem se deževnica zbira. Pozneje jo lahko porabimo zgolj za zalivanje vrta ali okrasnega cvetja. Če želite deževnico uporabljati tudi za preostale naštete namene, je potrebna vgradnja celotnega sistema

prejšnji članek
Je Roškarju uspelo shujšati 15 kg?
Svet slavnih
Je Roškarju uspelo shujšati 15 kg?
naslednji članek
S pravim odtenkom pričarajte svežino na lica
Svet slavnih
S pravim odtenkom pričarajte svežino na lica