franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

V prestolnici si želijo, da na lučke pridete brez avtomobila

20. 12. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
novo leto, praznična ljubljana, tromostovje, lučke

novo leto, praznična ljubljana, tromostovje, lučke foto: Profimedia

V letošnjem prazničnem decembru v Ljubljani uvajajo novost, s katero želijo spodbuditi trajnostne načine prihoda obiskovalcev v praznično okrašeno Ljubljano ter zmanjšati število avtomobilov v središču mesta.

Decembrske prireditve, srečanja in druženja v mesto vsako leto privabijo veliko ljudi, tako Ljubljančanov kot obiskovalcev od drugod. Večinoma se za prihod do mestnega središča odločijo za uporabo avtomobila, kar ima za posledico povečan promet in napačno parkirana vozila, ki ovirajo in ogrožajo šibkejše udeležence v prometu. Ker želijo zagotoviti prijetnejše praznično druženje na prireditvah December v Ljubljani, meščanke, meščane ter ostale obiskovalce vabijo, da se med 17. uro in polnočjo namesto z avtom brezplačno zapeljejo z mestnimi avtobusi. Brezplačne vožnje veljajo od jutri, 21. decembra 2023, do nedelje, 7. januarja 2024.

Poleg umika avtomobilov iz središča mesta želijo s tem ukrepom obiskovalcem zagotoviti predvsem varno in udobno vožnjo na decembrske prireditve, kjer si bodo lahko ob prijetnem druženju privoščili tudi kozarec kuhanega vina, in povratek domov.

prejšnji članek
Filmu Šepet metulja druga zlata rola
Kultura
Filmu Šepet metulja druga zlata rola
naslednji članek
Razkrivamo, kje bodo ti slovenski igralci preživeli silvestrski večer
Kultura
Razkrivamo, kje bodo ti slovenski igralci preživeli silvestrski večer