Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Do sijaja z zvezdami

4. 6. 2015; 13.01
Avtor: R. P.
virgin-759376_1280

foto: Pixabay

Si želite lepih las? Gladke kože? Najboljših nasvetov in lepotnih navodil ne najdete pri kozmetičarki, temveč v zvezdah. Pomladite in polepšajte se torej s horoskopom!

Lev, 23. 7. – 23. 8.

Za zahtevnega leva mora biti vse prvorazredno, cena je pri tem postranskega pomena. Zato kupuje le najkakovostnejšo kozmetiko in ličila. Ker je lev ognjeno znamenje, ljubi tudi sonce. Pri tem je treba paziti na redno uporabo zaščitne kreme in sončnih očal z UV-filtrom. Zlasti ženske predstavnice tega znamenja se rade veliko smejejo, zato so njihovi predeli okoli oči nagnjeni h gubam. Pri slednjih pa se humor neha in jih je treba napasti z najučinkovitejšo kremo. Dodatni lepotni nasveti: vsake štiri tedne pristrizite lasne konice in las ne sušite s prevročim fenom.

Dvojčka, 22. 5 – 21. 6.

Dvojčki so vedno videti sveži in njihova koža rožnata. Zanje problemi ne obstajajo in ta brezskrbnost se kaže tudi na njihovi zunanjosti. Ko se lotijo nege, mora biti ta hitra in učinkovita. Ženske predstavnice dvojčkov imajo običajno zelo lepe roke. Ker pa koža na dlaneh v mrzlih dneh rada hitro popoka in se izsuši, svetujemo redno uporabo krem (po vsakem umivanju). Tudi piling enkrat na teden dobro dene.

Oven, 21. 3. – 20. 4.

Ženske, rojene v znamenju ovna, rade eksperimentirajo z različnimi kozmetičnimi izdelki, saj trdno verjamejo vsem reklamam in učinkom, ki jih obljubljajo. Če jih morda kakšen izdelek razočara, hitro sežejo po drugem. Zapomnite si, da je koža ogledalo duše. Ker ste kot ognjeno znamenje zelo temperamentni in hitro podležete stresu, se to kaže na vaši koži, ki postane nečista in pordela. Svetujemo previdnost, saj ste nagnjeni k alergijam: vsak nov izdelek vedno prej testirajte na manjšem predelu kože.

Bik, 21. 4. – 21. 5.

Bikice rade zapravljate za kozmetiko, pri čemer izbirate le preizkušeno kakovostne izdelke in se zanašate tudi na strokovno podkovanega svetovalca v trgovini. Izmed vseh lepotilnih postopkov najbolj uživate v kopelih in masažah, ki sproščajo napetost in vam vračajo notranji mir. Tega pa krvavo potrebujete, saj ste po naravi bojevnica. Vas pestijo gubice okoli ust in na vratu? Obrazna gimnastika pomaga! 

Škorpijon, 24.10. – 22. 11.

Škorpijonke ljubite ekstreme – tudi v svojih lepotnih obredih. Na prvi pogled ste nagnjene k temu, da zanemarjate svoj videz, saj spadate med ljudi, ki se jim razni grehi nikoli ne poznajo na koži. Takoj ko se pojavijo gube, pa jih napadete z vsemi sredstvi, ki obstajajo. Vaše fascinantne oči so pravi magnet za moške. Učinek zapeljevanja lahko še poudarite z diskretnim senčilom na vekah in s temno rjavo maskaro na trepalnicah.

Rak, 22. 6. – 22. 7.

Varčne rakice so najbolj iznajdljivo znamenje zodiaka – pri negi prisegajo na vzorčke, s katerimi lahko testirajo, ne da bi bilo treba zapravljati. Če se enkrat odločijo za neki izdelek, pa mu ostanejo dolgo časa zveste. Kot vodno znamenje ljubijo vse izdelke na osnovi vode, takšne, ki vlažijo ali zadržujejo vlago čim dlje časa v koži. Rade so pač »na mokrem«, tudi zato je zanje plavanje najboljši šport, s katerim ohranjajo svoje telo čvrsto in mladostno.

Devica, 24. 8. – 23. 9.

Device so varčne, zato kupujejo kozmetiko, ki je v akcijski ponudbi ali cenovno dostopnejša. Izdelki za nego morajo biti predvsem praktični in uporabni, seveda pa morajo imeti tudi želen učinek. Glavna lepotna prednost devic je njihova zelo enakomerna, neproblematična koža. Da bo takšna ostala še dolgo, pa je temeljito čiščenje alfa in omega vsakodnevne negovalne rutine.

Ribi, 20. 2. – 20. 3.

Občutljive ribe so iz skrbi za kožo naredile pravi obred za telo in dušo. Nič nenavadnega, da jih zlahka zapeljejo parfumi, kreme in lepi ovitki izdelkov, ki jih morda sploh ne potrebujejo. Kupijo, kar jim pade v oči, torej večinoma veliko več, kot lahko uporabijo. Koža rib je občutljiva, zato se izogibajte agresivnim, sintetičnim izdelkom, ki dražijo in povzročajo pordelost. Najbolje je izbrati takšne brez alkohola in naftnih derivatov. Posebno pozornost posvetite zobem, negujte jih z osvetlitvenimi kremami, ki zagotavljajo samozavesten nasmeh.

Tehtnica, 24. 9. – 23. 10.

Glavni moto tehtnic je »vsak dan temeljita nega od glave do pet«. Po naravi velike estetinje nikoli ne zapustijo doma brez ličil in so vedno urejene kot iz škatlice. Od kozmetike si privoščijo samo najboljše, naj stane, kolikor hoče. Le eni lepotni pomanjkljivosti pa so težko kos: maščobnim oblogam, ki se jim rade nabirajo na zadnjici in stegnih. Zvezdni nasvet: vsakodnevna masaža s sisalovo rokavico spodbudi prekrvitev in zgladi kožo, da o celulitu ni več sledi.

Strelec, 23. 11. – 21. 12.

Strelke nikoli ne bodo slepo sledile modnim trendom, temveč bodo vedno upoštevale svoje počutje. To pomeni, da si bodo rdeče nohte privoščile, četudi jih modni kritiki odsvetujejo. Sicer pa strelke prisegajo na naravno kozmetiko in gibanje, v katerem vidijo vrelec večne mladosti. Joga, pilates, avtogeni trening - s takšno vadbo sproščajo odvečno energijo, vzpostavljajo notranje ravnovesje, ki se kaže tudi na lepi koži. Za piko na i pa še maska na osnovi vitamina E in jojobinega olja - žametna in gladka polt zagotovljena!

Kozorog, 22.12. – 20. 1.

Kozoroginje so pri uporabi ličil in kozmetike prave minimalistke. A ker običajno nimajo posebnih težav s kožo, si to lahko privoščijo. Tako si za dnevne namene običajno nanašajo le obarvano kremo, ki neguje in hkrati prekrije nepravilnosti, v njihovi kozmetični torbici pa poleg tega najdemo še bogato, mastno kremo, ki jo uporabljajo za mehčanje kože na komolcih, kolenih in petah. To je vse - zakaj bi si z nepotrebnimi kozmetičnimi nakupi zapletali življenje!

Vodnar, 21. 1. – 19. 2.

Vodnarke so pri izbiri kozmetike izredno natančne in stroge. Kupujejo le izdelke z izbranimi recepturami, pisanimi na njihovo kožo. Pri tem ne gre za pretiravanje, saj je njihova koža resnično bolj občutljiva kot pri drugih zodiakalnih znamenjih. Je tanka in nagnjena k izsušitvi, lasišče pa k prhljaju. Da preprečite težave s kožo, si večkrat privoščite parno kopel z izvlečkom kamilic, ki blagodejno vplivajo na lasišče in vlažijo pore.   

prejšnji članek
Ukroti obrvi, pomaga lasem in nohtom
Lepotičenje
Ukroti obrvi, pomaga lasem in nohtom
naslednji članek
Skrb za obraz naj bo užitek!
Lepotičenje
Skrb za obraz naj bo užitek!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.