zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Da bodo tvoji lasje zasijali kot še nikoli!

26. 8. 2016; 02.30
Avtor: Ana K.
Razkrivamo skrivnosti lepih in zdravih las.

Zakorakali smo v poletje in s tem v čas počitnic. Naše misli nam bežijo na plažo, sonce, morje. Ampak, kaj pa naši lasje? Preden stopimo v svet morskih dogodivščin je dobro, da se pripravimo na zaščito svojih las.

Slana voda, sonce, veter so dejavniki, ki lahko poškodujejo strukturo naših las. Lasje tako postanejo suhi, uničeni in brez leska. Zato je dobro, da se pred odhodom na morje pripravimo in okrepimo lasne korenine. Poglejmo na kakšen način.

1. Zaužiti moramo čim več vitaminov, ki jih naši lasje potrebujejo. Na tej točki je nujna ustrezna prehrana, bogata z vitaminom B12 in vitaminoma A in C. Vir vitamina B12 so na primer losos, jajca, meso in mleko. Vitamin A se nahaja v korenju, ribjem olju, paradižniku, špinači. Vitamin C pa pridobimo z agrumi, črnim ribezom, peteršiljem, papriko, cvetačo in kivijem. Strokovnjaki priporočajo tudi uživanje stročnic, saj le-te vplivajo na strukturo las ter polnozrnatih izdelkov, ki lasem ponudijo cink in železo. Seveda pa ne smemo pozabiti piti čim več vode!

2. Dobro je uporabljati šampone, ki so bogati s keratinom. Keratin je protein, ki se med drugim nahaja tudi v laseh. Lase naredi bolj prožne in tako preprečuje cepljenje in lomljenje las.



3. Izogibati se moramo kemičnim sredstvom, saj so preveč agresivni za naše lase in lasišče. Bolje je uporabljati čim bolj naravne izdelke. Barvanje las je prav tako odsvetovano.

4. Lasje naj se sušijo na naraven način. Torej naj bo uporaba sušilnika za lase in kodralnika čim manjša.

5. Znebimo se slabih navad. Spenjanje las z elastiko vedno na enakem mestu ni najboljši način, saj lahko poškoduje naše lase. Prav tako ni priporočeno vsakodnevno umivanje las, še slabše pa je, če uporabljamo krtačo, ki ni primerna za naš tip las.


Da bodo naši lasje gosti, sijoči in zdravi je torej potrebna ustrezna nega. Kljub upoštevanju nanizanih nasvetov pa je vseeno dobro po prihodu z morja lase nahraniti z ustrezno masko, mazati konice z jojobinim ali kokosovim oljem, še najbolje pa je, da obiščemo frizerja in postrižemo poškodovane konice in na ta način preprečimo nadaljnje cepljenje las.

prejšnji članek
Korak do čiste kože
Lepotičenje
Korak do čiste kože
naslednji članek
Za TOP šolsko izkušnjo
Moj life
Za TOP šolsko izkušnjo
Preberite tudi