Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Najboljši način odstranjevanja dlačic

17. 3. 2016; 10.50
Avtor: K.M.
3eb2505a-ebc8-4d91-b155-22f201fbf32b

Puljenje, voskanje, britje, ali ... foto: Vanda Tuš

Pozabi na vse ostalo.

Si v starosti, ko se pričenjaš spoznavati z odstranjevanjem neželenih dlačic po tvojem telesu. Nekatere to že prakticirate, druge, pa se morate o tem še poučiti. Moramo te razočarati, odstranjevanje dlačic ni vedno pozitivna izkušnja. Nekateri postopki se zalomijo že pri izvajanju, drugi pa za seboj prinesejo neželene posledice. Hkrati pa moraš paziti še na tip svoje kože, njeno občutljivost, moč in dolžino dlačic ... Preveri, katera je najboljša oblika odstranjevanja dlačic in zakaj. Nas je že prepričala. 

Katera oblika odstranjevanja dlačic je najlažja, najbolj dostopna in verjamemo, da si jo zagotovo že preizkusila? Britje seveda. Takoj prenehaj s tem početjem, saj si s tem samo škodiš!

Zakaj?
1. Osnovni razlog, da britje ni priporočljivo je že ta, da dlačice odrežeš, v večini primerov tih nad površjem, kar pomeni, da bodo le te kar hitro ponovno prišle na površje. Dlačica je še vedno tam, zato boš ta postopek morala kar hitro ponoviti.
2. Z britjem s kože ne odstraniš majhnih in skoraj nevidnih dlačic, ki ostanejo tam in že čez kak dan povzročijo tvojo slabo voljo.
3. S postopkom odstraniš kožno povrhnico in ne samo odmrlih celic, kar tvojo kožo poškoduje in jo naredi še bolj občutljivo. 
4. Velikokrat se ti zgodi, da se dlačice vrastejo, saj je njihov izhod blokiran, kar pa lahko vodi tudi v hujša vnetja. 
5. Ne smeš pa pozabiti tudi na vse vreznine, ki si jih z britjem lahko povzročiš. 

Rešitev ...
Čeprav je oblik odstranjevanja kar nekaj, ti mi najbolj priporočamo voskanje. Brez panike, tega postopka ne smeš povezovati z bolečino, saj ni nujno, da le-to tudi občutiš. Če je voskanje izvedeno na pravilni način, potem je lahko to, tako je, kar prijetna izkušnja. Hkrati voskanje odstrani celotno dlačico, kar pomeni, da je čas njene obnove nekoliko daljši - kar je boljše, kajne? Ravno o tem so govorili v torek, 15. marca v Kristalni palači v Ljubljani, kjer je sistem voskanja predstavila Lydia Jordane, izumiteljica revolucionarnih voskov za depilacijo Lycon in ustanoviteljica podjetja Lycon Cosmetics. Izbranim gostjam je predstavila voske, ki jih je dolga leta razvijala v želji po tem, da bi strankam, tako moškim kot ženskam, ponudila možnost občutno manj boleče depilacije z vrhunskimi rezultati.


Sistem za voskanje Lycon
Paleta voskov Lycon vključuje raznolike vrste toplih voskov, ki so prilagojeni različnim tipom kože, različnim dolžinam in jakostim dlačic ter različnim delom telesa, s katerih se dlačice odstranjujejo. En sam vosek namreč ne more zagotoviti tako dobrih rezultatov, kot jih lahko kombinacija različnih voskov hkrati. Voski so narejeni iz najboljših smol in čebeljih voskov, dodane pa so jim čutne aromaterapevtske sestavine, ki kožo ščitijo, hranijo in negujejo.
Voske dopolnjuje tudi linija negovalne kozmetike z izdelki za pred in po voskanju, ki pomagajo depilacijo z voski Lycon narediti bolj prijetno in manj bolečo. Kot je pojasnila Lydia Jordane, »se na suho, izsušeno kožo vosek bolj intenzivno prime, pri odstranjevanju voska pa zato s kože poleg dlak posnamemo tudi povrhnjico. To na koži ustvarja poškodbe, ki so prostemu očesu sicer nevidne, so pa odlična vstopna točka za različne bakterije, ki so glavni krivec za kakšna vnetja in podobne nevšečnosti.«

Pri Lyconu je higiena na prvem mestu
Prav zaradi tega, ker odstranjevanje dlak s telesa s toplimi voski na koži lahko povzroči poškodbe, Nina Jordan poudarja pomen higiene. Ta je, kot pravi, pri Lyconu vedno na prvem mestu: »Pri uporabi voskov Lycon kozmetičarke vedno učimo, da je potrebno za vsak nanos voska pri stranki uporabiti novo, čisto paličico. Dvojno pomakanje je absolutno nezaželeno. Še posebno pri depilaciji genitalnih predelov obstaja velika možnost prenosa virusov in bakterij, ki so povzročitelji različnih spolno prenosljivih bolezni. Zato so higienski standardi naša prva in najbolj pomembna skrb, izobraževanje in osveščanje tako kozmetičark kot strank o tej problematiki pa na nek način jemljemo kot svoje poslanstvo, saj se nam to zdi izjemno pomembno.«

Voski Lycon še danes povsod po svetu ostajajo standard za kakovostno profesionalno voskanje in veljajo za najboljše med voski za depilacijo. Svoje stranke z njimi razvajajo v več kot 65 prestižnih in priznanih kozmetičnih salonih po vsem svetu, nanje pa prisegajo celo številne hollywoodske zvezdnice.

Naj bo odstranjevanje dlačic prijetna izkušnja!

 


prejšnji članek
Zavrnila grozne govorice
Obsedena!
Zavrnila grozne govorice
naslednji članek
Zakaj Domna Prevca ne bo v Planici?
Obsedena!
Zakaj Domna Prevca ne bo v Planici?
Preberite tudi