evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Lepotne 'napake' te delajo lepotico

17. 5. 2016; 06.45
Avtor: K.M.
napake
'Napake' so LEPE!

Skodrani lasje, razmik med zobmi, luknjica v bradi, oblika nosu, postava … Joj! Kaj vse je lahko 'narobe', kajne? Toda ali si vedela, da tudi priljubljeni zvezdniki niso popolni? Zato si zapomni: tudi kakšna tvoja 'napaka' je lahko znak lepote!

Bledi sestri Fanning
Dakota in Elle Fanning veljata za zelo bledi dekleti, a se s tem ne obremenjujeta. Čeprav bi si marsikatera najstnica želela, da bi njena koža bila bolj porjavela, raje sledi njima in poudari lepoto svoje kože. 1. Kombiniraj pravilna oblačila, malo temnejše odtenke in vzorce. 2. Ne uporabljaj temnih pudrov ali podlag. Predvsem zato, ker bo razlika s preostalo kožo zelo očitna, hkrati pa to ne bo pristajalo tvoji koži. 3. Ne uporabljaj močnih ličil oziroma jih uporabljaj čim manj. Tudi sestri Fanning velikokrat uporabljata ta nasvet. Še več, fotografi ju velikokrat ujamejo popolnoma naravni, s tem pa se še bolj približata svojim oboževalcem.


Poudarjene ustnice
Čeprav težko verjamemo, da se boš v odraslosti še vedno upirala polnim ustnicam, je v najstništvu to velikokrat težava. Ne zato, ker bi bilo to grdo, ampak predvsem zaradi tega, ker vrstniki radi poudarjajo drugačnost. Ker ima večina deklet normalne ustnice, so na tvoje, bolj polne, zgolj ljubosumne. Kaj narediti? Tako kot Selena Gomez uporabljaj različna rdečila in svoje ustnice poudari še s širokim nasmehom. V letu ali dveh se boš z njimi nehala obremenjevati.

Oči so ogledalo duše
Te pa dodatno poudarijo obrvi. Zagotovo je marsikatera že rekla: »Joj, zakaj imam tako košate obrvi?!« Nikar ne hiti h kozmetičarki, ne prosi mame, da bi si jih rada uredila, ali si jih ne zakrivaj s pričesko. Nekaj moramo razčistiti. Obrvi niso lepe, če ne sovpadajo s tvojim obrazom. Ni lepo, če imaš preveč košate, in ni lepo, če jih skoraj nimaš. Lily Collins pravi, da so čudne stvari tiste, ki nas delajo lepe, in se tako nikakor ne odpove svojim košatim obrvem. Kaj storiti? Prvič se odpravi k strokovnjakinji, ta bo tvoje obrvi uredila v skladu s tvojimi obraznimi potezami, nato pa boš ti to le negovala.



Višina je (tudi) prednost
Tega se zaveda igralka in pevka Zendaya, ki si jo lahko gledala v seriji Zmigaj se. Sama se je s svojo višino 178 centimetrov že sprijaznila. To je pokazala tudi v sami seriji, saj so v njej to višino velikokrat poudarjali. Od nje se lahko naučiš, da tudi če si visoka, to ni ovira pri nošenju visokih pet, ker ona obožuje res visoke. Tvoja višina te tudi ne ovira pri iskanju fantov. Res je, da bodo zrasli, in res je, da bodo tudi fantje prerasli višino 180 centimetrov. Zato ni bojazni, da jih boš vedno morala gledati navzdol. Pa tudi če jih boš, ni vse v višini, pomembna je naklonjenost.

Dokaz, da je drugačnost lepa


Poosebljen dokaz je zagotovo Lindsey Wixson. Ameriški model, ki je na modnih brveh zelo uspešna, čeprav njena lepota ni klasična. Njene ustnice številni primerjajo s pojavom, ko te piči čebela, med sprednjimi zobmi ima opazen razmik, njeni lasje so močno skodrani in tudi sicer je ne enačijo s klasičnimi lepoticami. A vseeno ji je v modnem svetu uspelo in večina jo ima za lepotico. Tako da ne skrbi, tvoj razmik med zobmi te dela posebno in tvoji skodrani lasje povzročajo številne zavistne poglede.

Če bi si bile vse podobne, ne bi bilo drugačnosti, brez te pa bi težko določili lepoto. Drugačnost, 'napake', spremembe, razlikovanje, posebnosti … To so stvari, ki te delajo posebno. Tako da se ne obremenjuj s stvarmi, ki ti niso všeč, vzemi jih za svoje in zaživi z njimi. Našla se bo oseba, ki bo to na prikupen način pohvalila.

prejšnji članek
Victoria Justice: Nasvet za energijo
Obsedena!
Victoria Justice: Nasvet za energijo
naslednji članek
Justin razočaral še oboževalce v Argentini
Obsedena!
Justin razočaral še oboževalce v Argentini
Preberite tudi