profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

To lahko poškoduje tvoje telo

11. 4. 2017; 08.00
Avtor: K. Š.
fashionable-clothes.-pile-of-jeans-on-a-wooden-background
Preveri, kdaj so kavbojke lahko tudi nevarne!

Kavbojke, kot jih imenujemo pri nas, so nastale iz nuje, v pristaniščih italijanske Genove, saj so jih že v 18. stoletju nosili mornarji, ki so potrebovali trpežne delovne hlače.

Jean nosi jeans
Prav zaradi enega izmed teh mornarjev, ki mu je bilo menda ime Jean, so dobile tudi mednarodno ime. Jeans pa je resnično zaslovel na ameriških tleh, kamor je prišel ob množičnem priseljevanju evropskih delavcev. Po angleško se materialu reče tudi “denim”, kar izhaja iz francoščine in sicer iz kraja, kjer so ga izdelovali – “cotton de Nîmes”, kar so hitro skrajšali v le dve besedi – denim.

Vse do danes so kavbojke ohranile svojo priljubljenost med delavci, zlatokopi, vojaki, hollywoodskimi igralci, hipiji, raperji, modnimi oblikovalci, uporniki z razlogom ali brez, mladimi in starimi. Hlače, ki so včasih veljale za oblačilo delavskega razreda, so danes vsepovsod, tudi v visoki modi – postale so hlače s pečatom.

Jeans v Hollywoodu
Resnično slavne pa so kavbojke postale v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so se v Hollywoodu kratkočasili z vesterni, v kateri so vsi kavboji nosili hlače iz jeansa. Prav mogoče je, da so prav zaradi kavbojev dobile tudi slovensko ime in postale priljubljene tudi pri nas.

Zgodovina kavbojk je dolga že več kot 150 let in njihova priljubljenost še vedno narašča, znano je tudi, da ima vsak povprečen Američan v omari kar sedem parov kavbojk! 

Toda pozor ...
Kavbojke so lahko za telo tudi škodljive. Oglej si video in preveri, zakaj!

prejšnji članek
Nina Pušlar tega ni naredila še nikoli
Obsedena!
Nina Pušlar tega ni naredila še nikoli
naslednji članek
Kylie Jenner je s to potezo zopet presenetila
Lepotičenje
Kylie Jenner je s to potezo zopet presenetila
Preberite tudi